Bonje op de tennisbaan (deel 2) 

 

Twee weken geleden heb ik in een maandagblog geschreven over bonje op de tennisbaan. Helaas zijn er regelmatig problemen tijdens een tennispartijtje; niet alleen bij in- of uitballen, maar ook omdat er al geserveerd wordt, terwijl de ontvanger nog lang niet klaar staat, of bij een onverwachte onderhandse opslag, of een keiharde bal op het lichaam van de tegenstander die op nog geen vijf meter afstand staat. Noem maar op.

Tijdens een recent toernooi ontstond ook weer de nodige bonje.
De feiten: tijdens een westrijd herendubbel stuitte de bal 2 maal vóór die geretourneerd werd. Eén van de  tegenstanders riep meteen: ‘dubbel’ en stopte met de slagwisseling. De rally uiteraard gewonnen door de anderen.
Na wat heen en weer gemekker wilden de tegenstanders een let spelen.
‘Daar ga ik niet mee akkoord,’ riep de man, ‘Ik wil het punt. Het was heel duidelijk een dubbelfout.’
Daar wilden de anderen weer niet op ingaan.
‘Als ik het punt niet krijg, stop ik ermee,' riep hij boos naar de overkant.
Ik zag het gebeuren en wist dat hij dat niet meende, want daarvoor ken ik hem te goed. Maar tot mijn verbazing pakte hij zijn tas en dreigde van de baan te stappen.

Zijn opponenten gaven nog steeds niet toe, dus liep de verongelijkte persoon langzaam weg.
Op dat moment kwam ineens iemand uit het publiek de baan op en ging praten met de verongelijkte speler, met gevolg dat hij uiteindelijk toch bedaarde en akkoord ging met een let. Het spel ging door, maar de verhoudingen waren verziekt.

Later vertelde hij mij dat het helemaal niet van de baan weg wilde lopen, maar dat hij ook niet meer toe kon geven. Daarvoor was de situatie te veel ontspoord.
‘Maar gelukkig kwam die man met mij praten,’ vertelde hij. Daardoor kon ik zonder veel gezichtsverlies weer verder. Maar geloof mij, dit doe ik nooit meer. Ik had door eigen schuld de wedstrijd en mijn dag verpest.’

De les van dit verhaal? Zet niet bij onenigheid je hakken in het zand. Hoe verder je een kwestie op de spits drijft, hoe moeilijker het wordt om er op terug te komen.

26-08-2018
 
(door Dwayne)             

Vader zit met twee zoons en dochter aan tafel. Zegt de ene zoon: "Pa, ik ben homofiel."
Waarop zijn andere zoon zegt: "Ik ook!"
"Verdorie, houdt er dan niemand meer van vrouwen?"
"Ja, ik wel," zegt zijn dochter.