Makelaarstory's

In mijn maandagblog van vorige week schreef ik dat ik de komende tijd een serie belevenissen uit mijn makelaarstijd op mijn site wil gaan plaatsen.
Sinds oktober 2017 heb ik elke maandag blogs over van alles en nog wat geschreven. Ik heb veel leuke reacties ontvangen en het aantal lezers is sinds het begin flink gegroeid. Maar vanaf nu ga ik het wat anders doen.
 
Hieronder volgt alvast een korte inleiding over de belevenissen in mijn verhalenserie Makelaarstory's. Veel leesplezier.
         
              14-1-2019
 

Intro: Makelaarstory's

Graag wil ik mij even aan u voorstellen, geachte lezer, en tevens wil ik iets uitleggen over mijn makelaarsverhalen. Maar voor ik dat doe, moet ik u waarschuwen. Ik zal u moeten teleurstellen als u na het lezen van mijn verhalen meent een ideale makelaar te hebben gevonden voor de aan- of verkoop van uw woning.

De hoofdpersoon die in mijn Makelaarstory’s actief is, heet Bert Berg. Maar als u deze man wilt inschakelen, omdat u hem een geschikte makelaar vindt, moet ik u helaas teleurstellen.

Bert Berg is namelijk geen makelaar. Sterker nog: Bert Berg bestaat helemaal niet.
Nee, beste lezer, de naam van de ik-figuur is een pseudoniem van mijn eigen naam Jules du Lac.

Waarom moet dat zo ingewikkeld, zult u zich misschien afvragen.
Wel, deze naam heb ik tijdelijk aangenomen voor de verhalenserie omdat ik vind dat Bert Berg beter bekt dan Jules du Lac.

Misschien meent u dat Jules du Lac dan een geschikte makelaar voor u is, omdat uw scribent toch wel heel veel van het makelaarsvak schijnt af te weten. Maar ook dan moet ik u teleurstellen, want Jules du Lac is een pseudoniem voor mijn alter ego. Deze figuur bestaat dus evenmin.


In het huidige digitale tijdperk is het natuurlijk niet zo moeilijk om er achter te komen hoe mijn echte naam luidt, maar zelfs als u weet of ontdekt wie ik werkelijk ben, moet ik u helaas voor de derde keer teleurstellen. Reden: ik ben geen makelaar, althans niet meer. Niet vanwege een faillissement, of slechte zaken, maar gewoon omdat ik het beroep niet meer uitoefen.

Maar, misschien kan ik u toch een beetje op weg helpen met uw belangrijke makelaarskeuze. In één van de hoofdstukken wordt, dankzij iemand die op zoek is naar de perfecte makelaar, aangegeven waar u op moet letten als u een onbekende makelaar in de arm wilt nemen.

In welk hoofdstuk, vraagt u?

Het spijt me, maar ook nu zal ik u weer teleurstellen, want dat ga ik u echt niet verklappen. Die moeite laat ik graag aan uzelf over.
Flauw van mij? Misschien wel, ja. Sorry.

 

Jules du Lac