Uiercrème

Je zou denken dat uiercrème (ook wel uierzalf genoemd) bestemd is om, zoals de naam aangeeft, uiers van koeien te verzorgen en te beschermen tegen infecties. Dat is ook zo, maar voor mensen is uiercrème ook een zeer nuttige product.

Ik gebruik het al enkele jaren, omdat ik af en toe wat jeuk heb onder meer op mijn scheenbenen. Ik gebruik daarvoor twee soorten: een dikke, vettige crème, donker van kleur, en een een soort witte, dunne zalf. Ik weet niet meer wie mij dat ooit heeft aanbevolen, maar in iedere geval helpt het de jeuk kwijt te raken.
Na er één maal de dikke en de volgende dag de dunne zalf op te smeren, is de ellende over.
Misschien moet ik het nog enkele dagen langer gebruiken, want na verloop van tijd komt de jeuk toch weer terug. Maar in ieder geval heb ik er veel baat bij.

Omdat mijn vrouw het koopt, weet ik eerlijk gezegd niet hoeveel het kost. Maar dat zal nooit veel zijn; ik denk hooguit tien euro. En het zit in potten van 500 ml, geloof ik. Dus niet in kleine tubetjes, die vaak veel geld kosten.

Ik heb begrepen dat het voor veel meer aandoeningen geschikt is. Alleen heb ik daar geen ervaring mee. Het zal dus ook wel voor andere huidproblemen mogelijk een goede oplossing zijn. Het is altijd te proberen, want het product heeft, volgens mij, geen bijwerkingen.

Ik hoop dat ik met deze bijdrage anderen, die ook last hebben van bepaalde huidproblemen, op een spoor heb kunnen zetten voor verlichting.
Succes!

 

31-08-2018