Jules' Sport- en Hobbyblog  

Verslaafd 

Jullie moeten wat van mij weten. Ik beken, ik ben verslaafd. Het is een fijne verslaving, dat wel, en ik geniet er erg van. Iin ieder geval vind ik het een ontzettend leuke en interessante hunkering? Je zou eigenlijk ook eens de fun en het aangename gevoel ervan moeten beleven. Alleen: pas op dat je andere leuke dingen ook blijft doen.

Ik heb het over één van mijn grote hobby’s, namelijk korte verhalen en columns schrijven.
Nou niet meteen je schouders of neus ophalen, want schrijven kan je bijzonder veel plezier en voldoening geven. Je bent creatief bezig en het is in wezen heel simpel om te doen.
Ik zal je hieronder uitleggen hoe.
Maar kijk uit, voor je het weet ben je ook verslaafd aan de schrijverij. Dat is op zich niet erg, want er zijn slechtere verslavingen denkbaar. Deze verslaafdheid scherpt je geest, geeft je energie, ontwikkelt je woordenschat en je algemene kennis.

Na dit welgemeende advies geef ik hier mijn ludieke oplossing. Pak je laptop, of een bloknoot, bedenk een onderwerp en ga tien minuten lang, zonder onderbreking, alles opschrijven wat je erover kunt bedenken. Niet stoppen. Sla rustig een andere richting in. Gebruik je fantasie, herinneringen en kennis en let niet op fouten.
Na afloop heb je een heleboel onzin opgeschreven, vaak om te lachen, maar er zullen ook originele en zinnige pennenstreken tussen zitten. Ga schaven, schrappen, combineren en verbeteren en maak er een mooi stukje van.


En wat dan?

Wel, je kunt je verhalen, columns en commentaren via allerlei schrijverssites op Internet plaatsen, zoals bijvooreeld: 'Webtales', 'Tallsay', 'Schrijven On Line', en andere sites. Helemaal kosteloos. Google maar eens op ‘Schrijverssites’.
En het aardige is dat je bij veel sites adviezen of (leuke) opmerkingen krijgt van andere hobbyschrijvers of zelfs van schrijfcoaches. Ook het lezen van allerlei verschillende verhalen, gedichten en artikelen van forumleden is best interessant.
 

Een verhalenbundel

Zo heb ik de laatste tijd ontzettend veel plezier beleefd aan het opschrijven van belevenissen die ik tijdens mijn arbeidzaam leven heb meegemaakt.
Ik heb nu een flink aantal spannende, vrolijke en emotionele verhalen die ik mogelijk in een verhalenbundel ga laten uitgeven.
Zoiets kan jij misschien ook voor elkaar krijgen als je, net als ik, verslaafd raakt.

Overigens ben ik van plan om (bij voldoende belangstelling) binnenkort op mijn maandagblogs regelmatig met een quiz te komen, waarbij punten en uiteindelijk ook prijzen gewonnen kunnen worden. Ik kom daar binnenkort op terug. Houdt mijn blogs dus goed in de gaten.

Reageren? julesdulac@live.nl