Rokjesdag moet blijven 

Wie bedenkt nu in hemelsnaam zo iets doms: 18 maart a.s. Rokjesdagloop in Amsterdam. Ik bedoel niet het idee van rokjesdag, want dat is briljant. Nee, rokjesdag stel je toch niet vast als de winter amper voorbij is. Zoals vaak in maart, was het ook nu erg koud, nat en winderig.

Rokjesdag werd ooit bedacht door Martin Bril, columnist van het Parool. Tot zijn overlijden in 2009 stelde hij enkele dagen van te voren bij mooi weer rokjesdag vast.
Tegenwoordig is het een zooitje. Sommigen willen het op 22 april, de dag van overlijden van Bril. RTL4 schepte zaterdagavond (17 maart) verwarring met de film ‘Rokjesdag’. Sinds kort stelt onder andere een commercieel bedrijfje via een app ook rokjesdag vast. Dit kan zo niet. Gevolg is dat rokjesdag versnippert en langzamerhand gaat verdwijnen. En dat mag niet gebeuren, vind ik.

De heteromannen onder ons hebben tegenwoordig toch al zo weinig om te kunnen genieten van vrouwelijk schoon. We mogen niet meer sissen, fluiten, in de armen of billen knijpen, amper nakijken. Want dat kan tot bekeuring of aanklacht leiden. We leven momenteel in een kramp op het gebied man-vrouw-coherenties.
Oh ja, je mag kennelijk nog wel ‘hoer’, ‘kankerwijf’, of iets dergelijks roepen, want daar heb ik nog niemand over gehoord.

De mooie parels van onze aardse schepping, het vrouwelijk schoon, hebben maanden lang in jacks, dikke jassen, lange zwarte rokken, of vieze, rafelige en gescheurde spijkerbroeken rondgelopen. En het grootste sieraad van de meeste dames, de haartooi, was veelal bedekt met hoofddoek, pet, muts, of capuchon. Al met al een somber beeld.
Gelukkig mogen de dames nog wel hun vrouwelijke charmes tonen in huis, restaurant, studio en andere gelegenheden in fleurige kleding, mooi decolleté en blote armen en benen. Maar voor hoe lang nog? Voor een deel van de vrouwelijke bevolking is dat namelijk absoluut niet toegestaan.

Rokjesdag moet blijven. Daar moeten we met ons allen voor vechten. Ik heb daarom het volgende voorstel:
laten de dames rokjesdag voortaan houden op de tweede zaterdag in mei. Eerder mogen de mooie benen natuurlijk ook  getoond worden, maar de tweede zaterdag in mei moet dan de officiële rokjesdag voor iedereen worden.
In  mei is het bijna altijd prachtig voorjaarsweer, met mogelijk zelfs zomerse temperaturen. Ideaal om een beetje vrolijk te flaneren met blote benen. Maar laten wij mannen dan wel sportief blijven en ook onze benen tonen in fraaie shorts. Toch?

19-03-2018

Wil je meer blogs lezen? Klik dan HIER voor de volledige titellijst