Feyenoord - Ajax 2017


We hebben de jaarlijkse klassieker Feyenoord – Ajax weer gehad. Behalve de Ajax-supporters zijn de neutrale voetballief hebbers dit weekend behoorlijk teleurgesteld. De echte voetbalfan heeft het gisteren weer gemerkt. De klassieker Feyenoord – Ajax was een weerspiegeling van  het huidige voetbal in Nederland: armoe troef.


Talloze verkeerde passes, gemiste penalty, veel geschoffel, stevige overtredingen en weinig gevaarlijke momenten voor beide doelen. Gelukkig waren spanning en vechtlust in het veld in ruime mate aanwezig. En ik vond het prettig om te zien dat beide teams stevig op de aanval probeerden te spelen en niet, zoals het tikkie-takkie-voetbal van het Nederlands elftal tegenwoordig, direct passes diep probeerden te spelen.

Ben je toevallig één van de vele Feyenoord-fans?  Dan heb ik met je te doen. Een 4-1 nederlaag gaat niet in de koude kleren zitten, maar het had ook andersom kunnen zijn. Feyenoord had de mogelijkheid om in de tweede helft op voorsprong te komen.
Denk maar zo: je kunt niet elk jaar kampioen worden. Het is goed om te realiseren dat het wel eens verfrissend kan zijn om NIET bovenaan te staan en vanuit een underdogpositie omhoog proberen te klimmen.

De vermoeidheid van de cupwedstrijd afgelopen woensdag bleek aan het eind van de wedstrijd de benen behoorlijk te blokkeren.

Dus beste Feyenoord-supporters, troost je;er is niets aan de hand met je cluppie. Het  komt wel weer goed.

 

Arm Feyenoord. Weer een goal tegen.

23-10-2017