Is sneeuw leuk?

Sneeuw is best wel leuk en het geeft ook een mooie, romantische aanblik, tenminste als alles nog vers is.

Maar daarna begint de ellende. Veel aanrijdingen door auto’s en geglij in sloten, gebroken ledematen van vallende mensen, afgelastingen van sportevenementen, nergens naar toe kunnen gaan, treinen die niet rijden en vliegtuigen die niet vliegen. En tot overmaat van ramp moet ik mijn straatje schoonvegen.

En dan komt de dooi. Nog meer narigheid. Smurrie in de straten en langs de wegen, lekkende daken, natte voeten en als het gaat vriezen weer glijen, glijen en nog een glijen.
Nee, voor mij hoeft het niet, die sneeuwtoestanden. Alleen met de Kerst mag er wel wat vallen en dan bij de kerstboom 'I’m dreaming of a white Christmass' zingen. Hoe romantisch.

Maar eigenlijk mag de sneeuw van mij direct worden ingeruild voor een heerlijk winterzonnetje en lekker vriesweer. Kunnen we weer schaatsen. Is ook erg leuk.

Maar ja, ik heb het niet voor het zeggen, dus zal het wel weer een kale, groene Kerstmis worden. Het zij zo. Ik laat me er echter niet door uit het veld slaan. Ik ga hoe dan ook genieten van de komende dagen.
Allen fijne feestdagen gewenst door Jules.

21-12-2017