Over mijzelf en mijn site

Één van mijn hobby's is schrijven.
Daarom ben ik in 2014 deze site https://www.julesdulac.nl begonnen, waarop ik regelmatig verhalen, gedichten en blogs plaats.


Naast de vele korte schrijfsels en gedichtjes heb ik vanaf oktober 2017 en in 2018 elke maandag een blog geschreven over allerlei verschillende onderwerpen, zoals hobby’s, sport en andere interessante en leuke onderwerpen. Als je op de site klikt op de link Maandagblogs  dan krijg je een titellijst van de artikeltjes die ik sindsdien elke maandag heb geschreven, waaruit je een keuze kunt maken.


Ook heb ik een aantal verhalen geschreven over interessante, gezellige, leuke en emotievolle gebeurtenissen die ik In het verleden als makelaar in onroerende zaken heb meegemaakt. Daar ben ik vanaf januari 2019 mee begonnen door elke maandag een makelaarsbelevenis te plaatsen op mijn site en evenals de Maandagblogs via e-mail toe te sturen naar een aantal vaste lezers, zoals: belangstellende (sport-) vrienden, kennissen en andere bekenden en onbekenden. Een lijst met titels met de makelaarsverhaaltjes vind je als je op de site klikt op de link  

Makelaarstory’s.

Over één van die belevenissen heb ik een boek geschreven, getiteld: 'Het Palmeneiland', een thrillerachtige roman over een medewerkster op mijn kantoor die, als jong volwassen vrouw, door haar vader gedwongen werd om met een onbekende man uit Tunesië te trouwen, met grote problemen en onvoorstelbare ellende tot gevolg.

Ik ben ruim 35 jaar werkzaam geweest als makelaar en inmiddels een aantal jaren met pensioen. Eindelijk meer gelegenheid voor mijn passie: schrijven en andere hobby's.
Als tiener heb ik, omdat ik schrijven toen al leuk vond, speciale cursussen gevolgd, o.a. in de Nederlandse taal en korte verhalen schrijven.
Ondanks de ambitie om te schrijven, is er in het verleden helaas weinig van gekomen. De reden was dat mijn drukke baan en eigen zaak het verhinderd hebben om rustig te gaan zitten schrijven.

Verder heb ik sinds vanaf 2014 jaren, zoals hierboven vermeld, vele (vaak) lichtvoetige blogs, verhalen, gedichten en columns op de site en in beperkte mate op Internet geplaatst. Klik daarvoor op de links Diverse schrijfsels  of  Gedichten  en kies dan uit een van de titels.


Mocht je zin hebben om je af en toe een paar minuutjes te verliezen in een kort verhaaltje, blog, gedicht of ander schrijfsel, zet mijn site als snelkoppeling op je scherm, bezoek dan zo nu en dan de site en maak een keus uit de vele mogelijkheden. Je bent van harte uitgenodigd.


Veel leesplezier
1-03-2021