Token of Love 

Er schijnen mensen te zijn die niets om muziek geven. Naar mijn mening ontberen deze personen veel levensvreugde en de emotie, ontspanning en schoonheid van mooie songs, gezellige liederen en klassieke melodieën.

Eigenlijk is het een groot wonder dat wij in staat zijn alle geluiden die musici ten gehore brengen, zoals: melodie, toonhoogte, zang (zelfs een meerstemmig koor), de afzonderlijke instrumenten en geluidssterkte allemaal tegelijkertijd te kunnen horen en in onze hersenen te registreren. Zelfs de verschillende instrumenten in grote orkesten worden moeiteloos onderscheiden.

 
Muziek luisteren is machtig mooi, maar ook zelf musiceren is boeiend en kan veel plezier geven. Of je nu in een koor zingt, in een band speelt, in een orkest, of helemaal solo musiceert, zingt, of neuriet: het kan je ontzettend veel voldoening geven.


Zelf heb ik voorheen jaren in een dans- en showband gespeeld. Onvergetelijk. Nog altijd zit ik regelmatig aan de piano mijn nummers van vroeger te spelen. Dankzij een geweldige pianoleraar beschik ik over honderden zelf overgeschreven evergreens, dansmuziek, boogie woogie, klassiek, walsen, jazznummers, noem maar op. Het is een variëteit van allerlei muzieksoorten en nog altijd geniet ik als ik ze speel.


Onlangs heeft een van mijn lezers een prachtige zelf geschreven song toegestuurd. Van dit nummer, getiteld 'Token of Love', is hij niet alleen zelf de componist, maar ook tekstschrijver, zanger (meerstemmig) en speelt de begeleiding met meerdere instrumenten.  Een geweldige prestatie. 

Ik vind het een prachtig, gevoelig lied en hoe vaker ik het hoor, hoe mooier ik het vind.
De tekst past trouwens mooi bij de kerstgedachte.
Je kunt het beluisteren door te klikken op de link rechts:   Token_of_Love.MP3 (3,8 MB)) 
Geniet van dit nummer en blijf genieten van muziek. 

Ik wens iedereen graag een vredig en gezellig kerstfeest.

24-12-2019

Wil je ook andere blogs lezen? Klik HIER voor de titellijst.