Spaanse edelmannen

Vanochtend op radio gehoord: een dame, ik geloof van Stichting Slavernijverleden, die vond dat Gemeente Amsterdam ernstig de fout is ingegaan met het inruilen van Zwarte Pieten voor Spaanse edelmannen. Spanje was in de 15e eeuw immers nog fouter dan Nederland.
Die uitspraak was nog niet zo erg choquerend, want we zijn wel wat gewend tegenwoordig. Nee, ze vond ook dat het Sinterklaasfeest maar helemaal moet worden afgeschaft. Reden? Niet alleen vanwege het feit dat velen vinden dat het discriminatie is van donkere mensen, maar ook omdat er al een Europese dag van het kind bestaat. Bovendien is al dat snoepgoed, die pepernoten en chocoladeletters bijzonder funest voor de gezondheid van de kinderen.

Wat moet ik dan eigenlijk een ziekelijk persoontje zijn, want ik ben al wat bejaard en ik heb van jongs af aan veel gesnoept. En ik vind nog altijd koekjes, chocolade en gebak bijzonder aantrekkelijk. Ik houd me daarvoor echt niet in.
Ook ‘neem ik ’s avonds voor ik ga slapen nog snel even een handvol pinda’s, of wat plakjes vleeswaren uit de koelkast.
Al van kinds af aan heeft mijn moeder mij ’s avonds voor het naar bed gaan bijgevoegd met kliekjes en toch ben ik nog altijd in prima gezondheid, tenminste dat denk en hoop ik. En ik ben ook niet dik: 85 kilogram bij een lengte van 1.86 m. is toch vrij normaal?

Dus ik blijf maar lekker snoepen en chocolade eten.

Maar nu we het toch over te veel snoepen hebben, zullen we dan ook maar alle andere feestdagen, zoals Kerst met het vele gebak, Pasen met chocolade eieren, alle verjaardagen met van alles en nog wat, de Ramadan met zijn eetfestijnen, en andere feest– en leuke verwendagen afschaffen?

Dat wordt een saaie toekomst. Een kluizenaarsleven dus. Gezondheid allemaal

 

10-11-2017