Afkicken

Als je sportliefhebber bent, heb je, net als ik, de afgelopen maanden volop kunnen genieten van prachtige sportevenementen.

Het begon natuurlijk niet zo best met de uitschakeling van het Nederlands mannenvoetbal voor het WK met het laffe tikkiebreedvoetbal op een FC Knuddeniveau van jewelste.
Maar deze teleurstelling was snel vergeten door de geweldige prestaties van onze voetbalvrouwen tijdens de Europese Kampioenschappen. Wat een revelatie was dat. Heerlijk fris en sportief voetbal, zonder aanstellerij, gekreun, gele kaarten aansmeren, of protesteren tegen de leiding. En dan die sprookjesachtige huldiging; om nooit te vergeten.


Daarna kregen we de WK voor mannen. Best wel interessant, maar vaak niet erg verheffend. Vooral in de voorronden zagen we regelmatig slaapverwekkende partijen, keiharde aanslagen op benen en enkels van tegenstanders, als dode konijntjes neervallende topspelers en om niets hevig kermende, omvallende poppetjes. Dit was geen beste reclame voor de voetbalsport. Maar er kon gelukkig ook genoten worden van mooie momenten.
En de Tour? Wat een fantastisch spannende Tour de France werd het met prachtige successen voor de Nederlandse renners. Daar tussendoor kregen we veel topsport te zien, zoals Wimbledon, EK beachvolleybal, hockey, baanwielrennen en waterpolo, met geweldige successen van onze Nederlandse sporters.

Maar nu ineens is er deze week niets bijzonders meer. Hier en daar was er nog wel wat sport op TV te zien, zoals voorrondewedstrijden voor Europa- en Champions en de Johan Cruijffschaal. En als klap op de vuurpijl afgelopen zondag de EK-winsten van de hockeydames en van turnster Sanne Wevers. Fameus gewoon, maar dat was het dan voorlopig. We moeten weer overgaan tot de orde van de dag. Wat zal het saai worden. Het voelt nu al als een grote leegte.

Je merkt wel, beste lezer, dat ik een vreselijke sportjunk ben. Ik kan er helaas niets aan doen. Maar ik ben niet verslaafd hoor, tenminste, dat  geloof ik niet, want als ik de keus heb tussen zelf sporten of naar sport kijken, kies ik voor het eerste.
Bovendien kijk ik heus niet naar alles. Alleen als het me zo uitkomt.
Maar toch lijkt het, alsof ik moet afkicken van een ernstige kijksportverslaving.

06-08-2018

Wil je meer blogs lezen? Klik HIER voor de titellijst.