Een frivole dame  

Met verbazing staarde ik naar de blonde vrouw die de deur voor mij opende. Het zal haar wel opgevallen zijn dat ik even de kluts kwijt was. Wat wil je ook. Het was een vrij gure herfstdag en deze vrouw kwam tevoorschijn in een kort, los jurkje met een blote en laag uitgesneden schouderpartij. Bovendien was ze best aantrekkelijk om te zien, vond ik. Gelukkig wist ik mij snel te herstellen van mijn hufterige verbluffing en had ik mezelf na een paar tellen weer onder controle.

Na de kennismaking ging ze mij voor naar binnen, waarbij ik haar fraaie, blote benen uitgebreid kon bewonderen. Toch ietwat nerveus mocht ik in een fauteuil plaats nemen, terwijl zij op een sofa tegenover mij ging zitten. Op de salontafel, die ons scheidde, had ze netjes het eigendomsbewijs en de hypotheekakte van de woning neergelegd.

Tijdens het gesprek over de gegevens van de woning vertrouwde ze mij ook vrijelijk een aantal intieme privédetails toe over haar partner die haar recent in de steek had gelaten. En steeds weer werd ik, als ze vooroverboog naar de eigendomspapieren, afgeleid door haar wiebelende, volle boezem die ik dan niet kon missen.
 

                                                  De golddigger:

Ik kreeg langzamerhand het gevoel dat deze vrouw een golddigger was die probeerde een rijke partner te strikken, bijvoorbeeld een makelaar. Maar dan zou ze bij mij aan het verkeerde adres zijn. Ten eerste was ik wel makelaar, maar geen rijke; ten tweede was ik getrouwd en gelukkig ook nog.
Waar ging dit naar toe, vroeg ik me af. Het angstzweet begon mij langzamerhand uit te breken. Ik probeerde daarom het gesprek zo zakelijk mogelijk te houden.
‘Kan ik de woning bekijken?’, vroeg ik om de hachelijke situatie te doorbreken.

Het huis zag er netjes uit en was goed onderhouden. Alleen schrok ik hevig toen ik de slaapkamer betrad. Deze was extra vagant ingericht. Naast een groot hemelbed, leek het op een soort nachtclub, met bar, kleurenspots en pikante platen aan de muren. Ook was er een tafel met daarop allerlei seksattributen, zoals een gesel, vibrator, blinddoek en, als klap op de vuurpijl, spannende lingerie, hangend over een etalagepop.
‘Mijn ex en ik hielden van boeiende seks. Vindt u dat ook leuk, meneer Berg?’, informeerde ze uitdagend en met een verleidelijke glimlach.

Ik begreep direct wat haar bedoeling was en daar had ik absoluut geen zin in.
Ik was inmiddels oud en wijs genoeg om de mogelijke gevolgen van een bedscène met zo’n vrouw te begrijpen. Zo kun je bijvoorbeeld gechanteerd worden, of een aanklacht wegens verkrachting aan je broek krijgen. Voorbeelden genoeg van mannen die na een dergelijke affaire, zelfs jaren later nog, de problemen moeten ondervinden, bijvoorbeeld omdat bepaalde verwachtingen achteraf niet waren uitgekomen.

Ik wilde de kamer uitvluchten, maar dat kon niet. De vrouw stond namelijk heel strategisch opgesteld in de deuropening. Wat moest ik bedenken om me uit deze situatie te redden? Ineens kreeg ik een lumineus idee.
‘Ik ben er niet vies van, moet ik zeggen. Mijn vriend en ik doen ook wel eens spannende seks, hoor.’
‘Oh, u valt op mannen’, was haar teleurstellende conclusie.

Ons gesprek was meteen afgelopen en ook mijn bezoek was snel beëindigd; overigens zonder verkoopopdracht. En daar was ik blij mee.

23-12-2019

Wil je meer story's lezen? Klik dan HIER voor de volledige titellijst