Anti seks-activisten

Kortgeleden heb ik in een maandagblog geschreven over het hedendaagse gezeur van allerlei activistengroepjes die hun wil op leggen aan anderen; meestal is dit de grote meerderheid van de bevolking. Onder andere schreef ik over de belachelijke kritiek op de boekenweekuitgave van dit jaar die betrekking had op een oud gedicht met titel: De vrouw, de moeder.

Nu wil ik zelf eens los branden met gezeur over iets waarover ik vreselijk bedroefd en boos ben, namelijk: het in de ban doen van vrouwelijk schoon.
Nadat eerder al de pitspoezen bij autoraces niet meer mochten, de rondemissen opgedoekt dreigen te worden en andere anti-vrouwentoestanden plaatsvonden, mogen nu door de FIFA geen Tv-beelden meer vertoond worden van vrouwen op de tribunes bij de WK- en andere internationale voetbalwedstrijden. Waar gaat dit heen? En waarom moet dit allemaal zo teuterig worden?

Wat zijn we ineens zedig geworden. Heeft het iets met geloof te maken? Of met anti seks-activisten, of van genderneutrale figuren of vrouwenhaters?
In ieder geval is het weer belachelijk gezeur.

De mensheid hoort te kunnen genieten van alle schoonheid in deze wereld, zoals de pracht van de natuur, de sterrenhemel, de dierenwereld, leuke dingen doen, heerlijk sporten, of lekker hobbyen. Gelukkig mag dit tot nu toe nog. Daarom dit losbranden van mij over het in de ban doen van vrouwelijk schoon. Dit hoort ook bij de schoonheid van de aardse schepping.

Mensen mogen genieten van elkaar. Mannen van vrouwen, vrouwen van mannen en andersdenkenden van hun eigen soort. Maar kennelijk is of wordt het genieten van andere mensen een taboe. Het zal in de toekomst wellicht zo worden dat we geen onderscheid meer mogen maken tussen mannen en vrouwen. Unikleding dus, zoals vroeger op kostscholen verplicht was. Hooguit mogen vrouwen hun leven lang nog met hoofddoeken en lange zwarte jurken blijven lopen. Maar vrolijke rokjes, korte broeken, open blouses wordt verboden. Mannen met ontbloot bovenlijf? Vergeet het maar. Vrouwen in bikini? Hetzelfde. Over 4 jaar zien we in Qatar op de tribunes een andere WK-voetbalshow.

Overdreven? Ik vrees van niet. Er zijn heel veel slappe knieën om ons heen, die bij het minste of geringste tegengas, doorzakken. Overal zie je kleine en grote veranderingen om je heen die ons dagelijks leven aantasten.

Helaas zullen we dus als nieuwste zwaktebod de mooie plaatjes op tribunes gaan missen, want de cameramensen zullen zich voortaan wel twee keer bedenken voor ze tegen de regels ingaan op straffe van uitsluiting.

Dank je wel FIFA.

16-07-2018


Wil je meer blogs lezen? Klik dan HIER voor de volledige titellijst