Rokjes- en shortdag  

In mijn maandagblog van 19 maart schreef ik over het herinvoeren van de vrolijke rokjesdag, zoals dat tot 2010 elk jaar door journalist en columnist Martin Bril met veel succes werd georganiseerd. Ik heb daar niet zoveel reacties op gehad. Daarom ga ik het nog een keer proberen om rokjesdag nieuw leven in te blazen.
Ik stelde toen voor dit gezellige gebeuren voortaan jaarlijks op een vaste dag te gaan vieren, namelijk op de eerste zaterdag na onze Nationale bevrijdingsdag van 5 mei.
In mei is het in 9 van de 10 keer prachtig voorjaarsweer, met mogelijk zelfs zomerse temperaturen. Ideaal om een beetje vrolijk te flaneren met blote benen.

Maar in verband met de gelijke rechten voor mannen en vrouwen moet rokjesdag natuurlijk wel samen met korte broeken van, voor en door de mannen gehouden worden. Dus noemen we het voortaan Rokjes- en Shortdag.
Tot nu toe heb ik wel enkele vrouwen met rokken zien lopen, maar dat is maar een klein percentage van de broekendragers. Dat moet op rokjesdag dus veel hoger worden. Minstens 50 %, vind ik.

Als velen, zowel gekleurde als witte mensen, vrouwen en mannen, jong en oud, aan deze blijmoedige en kleurrijke Rokjes- en Shortdag meedoen, wordt het vast een succes en een prachtig symbool van onze Nederlandse saamhorigheid en vrijheid. Daar ontbreekt het tegenwoordig nog wel eens wat aan, toch?
Dus niet vergeten: zaterdag 12 mei aanstaande allemaal meedoen aan de eerste Nationale Rokjes- en Shortdag. En mocht het a.s. zaterdag flink regenen dan kunnen we eenvoudig de zaterdag erna op herhaling.

Hopelijk wordt Nationale Rokjes- en Shortdag op de 2e zaterdag in mei een jaarlijkse traditie, zoals dat vóór 2010 ook was, en net zoals bijvoorbeeld moederdag, vaderdag, bevrijdingsdag, secretaressedag, noem maar op.
Geef het door aan vrienden en bekenden, via Apps, of op sociale media, zoals: Facebook, Twitter, Instagram, enzovoort, teneinde zoveel mogelijk mensen te kunnen laten meedoen.
Voor je gemak heb ik hieronder een leus geplaatst, die je kunt kopiëren en delen met anderen.
Ik trek mijn mooiste korte broek aan. Jij ook?
En ik ga tellen hoeveel mensen wel en niet meedoen. Jij ook?

 

7-05-2018