Mijn frustraties

Misschien heb ik het al 150.000 keer gedaan. Ik denk zelfs vaker. Meestal in dezelfde houding, maar ook wel met mijn voeten, mijn lichaam, of mijn armen in een andere positie, maar steeds met de intentie om er het uiterste uit te halen.
Reken maar even mee: gedurende ruim 30 jaar doe ik het 2 à 3 keer per week. Dat is in totaal al 30 x 50 x 2,5 keer = ongeveer 3.750 keer. En telkens krijg ik dan, gedurende de 2 uur dat ik bezig ben, minimaal 5 beurten, waarbij ik per beurt gemiddeld 8 pogingen mag wagen. Dat is dus 3.750 x 5 x 8 = 150.000 pogingen. Ik hoop dat je het nog snapt.

Soms ben ik best tevreden over mijn prestatie, maar vaak gaat het mis of niet naar tevredenheid, ondanks dat ik het al zo vaak gedaan heb. Ik vind het best wel leuk om te doen hoor, maar het is toch vreselijk frustrerend dat ik het niet goed kan uitvoeren?
Waar heb ik het eigenlijk over, zul je je afvragen. Nou heel simpel, meestal probeer ik 3 keer per week een balletje met een racket over een net te slaan. Tennis noemen ze dat.
Maar nog altijd heb ik de meest eenvoudige, maar oh zo belangrijke eerste sag, de service, niet onder de knie. Ik probeer de bal steeds op dezelfde manier op te gooien, de achterwaartse zwaai goed uit te voeren, de bal op het juiste moment te raken en het racket goed door te zwaaien. Allemaal zoals het hoort. In theorie weet ik het wel, maar ja ...

Volgens ruwe schattingen haal ik bij de eerste service gemiddelde 50 % goede opslagen. Dus is 50 % fout. De ene keer te ver, dan weer te laag, of te zacht, waardoor ik de return om mijn oren krijg. Tijdens de normale rally's weet ik de ballen regelmatig redelijk terug te slaan. Dus dan heb ik een hoger percentage succesvolle slagen, hoewel je jezelf dan in allerlei bochten moet wringen om die gasgevulde bollen goed te raken en ze ook nog eens met verschillende snelheden op je afkomt.

Ik sta voor een raadsel. Al heel lang frustreert het mij. Maar vanaf nu wordt het anders. Ik ga me er niets meer van aantrekken als mijn opslag weer eens misgaat. Ik vergeet voortaan mijn frustraties, mijn gepieker en mijn onzekerheden. Ik ga er fanatiek, energiek, strijdbaar, zonder getwijfel en geestelijk bevrijd manhaftig tegenaan.

Let op: ik word het servicewonder van de club.

26-03-2018

Wil je meer blogs lezen? Klik dan HIER voor de volledige titellijst