Timmermans, de voorzitter

Wat geweldig voor die nieuwe politieke combinatie PvdA/GroenLinks. Klaver en Kuiken zullen vast de polonaise hebben gedanst toen Franske, de meedogenloze timmerman, kenbaar maakte wel zin te hebben in het voorzitterschap van de nieuwe club.

Voortaan kunnen we de groep beter Partij van ... GroenLinks gaan noemen, ofwel: PvGL.
De echte PvDA-ers zullen zich waarschijnlijk wel in hun kruis getast voelen, of beter gezegd in hun portemonnee gepakt. Want de man is dan wel van PvdA-huize, maar in feite een rasechte kapitalist met fanatieke groene hobby’s, die weinig rekening houdt met de armlastige burger.

Timmermans ziet er misschien wel een beetje als Sinterklaas uit, maar hij heeft ons echt geen cadeautjes bezorgd. Integendeel, in een paar jaar tijd heeft hij Nederland door zijn strikte stikstofbeleid helemaal op slot gegooid. Veel bedrijfsactiviteiten zijn daardoor vastgelopen.
Als hij het in Nederland voor het zeggen krijgt, zijn de gevolgen van zijn fanatisme helemaal niet meer te overzien. De gewone hardwerkende burger zal nog verder gedupeerd worden door extra uitgaven voor verduurzaming.
 

Nederlandje pesten

De beste man had zich meer moeten bezighouden met de CO-2 uitstoot in plaats van stikstofbeperking. CO-2 is voor onze aarde immers veel bedreigender dan de veranderingen van flora en fauna in het kleine Nederland.
Hebt u, beste lezer, bijvoorbeeld tijdens de Tour de France op de vele Franse huizen die op TV in beeld kwamen zonnepanelen gezien? Ik niet. Hetzelfde geldt voor Italië en Spanje. Daar had hij zich druk over moeten maken.
Schone kernenergie is aan hem niet besteed. Wel laat hij toe dat verbrandingsovens worden gevuld met volle houtpallets, waarbij meer CO-2 uitgestoten wordt dan gereduceerd. Weliswaar wilde Timmermans een paar miljard jonge boompjes planten als compensatie van de ontbossingen, maar voordat die jonge aanplant evenveel CO-2 opneemt als de vele hectaren gerooide oerwoudbomen zullen er tientallen jaren overheen gaan.

Mogelijk zal hij een goede voorzitter voor GroenLinksers zijn, maar volgens mij niet voor de PvdA-mensen. En ook als voorzitter, c.q. premier van Nederland vrees ik het ergste door zijn verkeerde prioriteiten en koppigheid.
Nederlandje pesten was niet zo moeilijk, maar goed beleid maken voor de rest van Europa is wel van een andere orde.
Hoewel de vervuiling in Nederland ten opzichte van die in de andere landen eigenlijk te verwaarlozen is, moeten we er natuurlijk wel naar streven dat andere landen ons voorbeeld zoveel mogelijk gaan volgen. Wie weet is Franske de aangewezen persoon om dat aan te zwengelen.

17-07-2023


Wil je ook andere stukjes lezen?
Klik dan op een van de rubrieken bovenin
en kies uit de lijst die dan verschijnt.