Rare wezens

Wat zijn wij mensen toch eigenaardige wezens. Er leven op deze aarde veel negatievelingen die om het minste of geringste haatberichten of bedreigingen naar anderen sturen en dan het liefst anoniem via e-mail, mensen die nooit tevreden zijn, geen respect voor de medemens hebben, anderen van het leven beroven om niets, of zelfs hele volkeren willen uitroeien. Je vraagt je af wat dergelijk figuren bezielt om het leven van anderen moeilijk te maken, te bederven, of zelfs te vernietigen. 

Maar gelukkig staan daar veel meer positievelingen tegenover. Mensen die anderen onbaatzuchtig helpen en dag en nacht klaar staan om de medemens te verzorgen.
Ik ga hier niet de psycholoog uithangen om uit te zoeken waar het verschil in mentaliteit vandaan komt, maar duidelijk is wel dat de negatievelingen de wereld niet verder brengen.

Dat ligt anders bij degenen die de wereld wel vooruit willen helpen. Onderzoekers, ontwikkelaars en uitvinders die ons heel mooie dingen weten te brengen. Zo proberen al vele eeuwen mensen de wereld mooier en fijner te maken met kunst, cultuur, wetenschap, onderzoek, uitvindingen en ontdekkingen.
 

Navigatiesysteem

De evolutie van de wereld gaat maar door. Er worden steeds weer nieuwe uitvindingen gedaan. Zo bedacht iemand een wiel; daarna anderen een paard met wagen, een fiets, een auto, enzovoort
Vooral vanaf de industriële ontwikkeling in de 19e eeuw zijn technische uitvindingen hard gegaan. We leven nu in een wereld vol mogelijkheden die ons het leven veraangenamen en makkelijker maken.
Denk alleen maar aan de snelle ontwikkelingen in de automatisering. En wie had twintig jaar geleden gedacht dat je ooit voor een paar tientjes met een klein vliegend object vanuit de lucht mooie foto’s kunt maken van je omgeving en dat je je huiskamer kunt zuigen met een robotstofzuiger.
Ook hebben we tegenwoordig niet alleen navigators in de zee- en luchtvaart, maar ook in het verkeer. Elke auto heeft een navigator aan boord, het ingenieuze navigatiesysteem die ons over ’s herenwegen leidt en ons met een vriendelijke damesstem commandeert: 'Bij de volgende rotonde de derde afslag nemen.'

Zo zijn er inmiddels veel andere leuke, prettige en nuttige apparaten, instrumenten, apps, en vernuftige tools die dankzij de positiviteit van veel mensen ons leven veraangenamen.
Over honderd jaar zal de aarde er weer heel anders uitzien, hopelijk wel nog steeds met mensen, die rare wezens. Maar of het dan beter is dan nu is een grote vraag. 

10-05-2022