Hoera, het is af!

Hoera! Eindelijk is het af. Nee, niet mijn roman die ik aan het schrijven ben; nog niet. Ik heb het hier alleen maar over hoofdstuk 10. En dat is toch een mooie resultaat.

Waarom is dat zo belangrijk? Wel, tot nu toe heb ik de meeste hoofdstukken zo’n 10,12, of 14 keer nagelezen, gecontroleerd, gecorrigeerd en aangepast. Ik heb inmiddels begrepen dat zoiets vaker voorkomt, of misschien zelfs vrij normaal is. Maar hoofdstuk 10 steekt er bij mij ver bovenuit met zeker zo’n 20 versies.

Het betekent in ieder geval dat ik bijna op de helft van mijn roman met zijn 21 hoofdstukken ben gekomen. En dat maakt me blij.

Het was niet zo zeer de verhaalstructuur van dit hoofdstuk die de moeilijkheidsfactor bepaalde. Deze staat namelijk al een paar jaar vast en daar is inhoudelijk weinig aan veranderd. Het betreft de sfeer, de omgevingsfactoren en de discussies tussen de betreffende personages, zoals van een taximan met zijn inzittenden.

Ik ga natuurlijk niets over de inhoud verklappen, wel dat het een fictief verhaal is met geweld, avontuur, liefde en intriges, gebaseerd op een werkelijk gebeurde geschiedenis.

In eerdere hoofdstukken zijn al heel wat schokkende en opwindende scènes te lezen, maar vanaf nu beginnen er heel andere omstandigheden te komen. Gevoelige momenten, seksscènes, tot zelfs extreem geweld.
Ik kan helaas ook geen korte taferelen uit dit hoofdstuk laten volgen, want dan zou ik al te veel van de het totale verhaal prijsgeven. Als het boek uitkomt en je gaat het lezen, zal je begrijpen waarom.

Dus laat ik het hierbij maar houden. Mogelijk zal ik later eens een tekstfragment plaatsen, of misschien ook helemaal niets.

18-04-2014