Vloggen of bloggen?

Wellicht, beste lezer, moet ik je binnenkort misschien gaan teleurstellen, omdat ik twijfel of ik wel met bloggen moet doorgaan.

Op zich is het natuurlijk geen ramp als ik stop, want zonder mijn artikeltjes gaat het leven gewoon door.
Onlangs begon ik namelijk te twijfelen, of ik wel slim bezig ben met die maandagblogs. Tot nu toe heb ik altijd met plezier de diverse artikeltjes bedacht en geschreven. Ik vind het een leuke hobby en hoop dat ik de lezers er ook een beetje mee kan plezieren.

Maar ja…, tegenwoordig zijn er veel lieden die regelmatig, of zelfs dagelijks filmpjes over hun doen en laten op YouTube plaatsen en daar enorm succes mee hebben. Vloggen heet dat.
Bloggen of vloggen, het scheelt maar één letter, maar het is een wereld van verschil. Het zijn vaak simpele filmpjes over koken, gezondheid, beauty, of over andere onnozele flauwekul.
Loop met een camera rond en je hoort allerlei jubelverhalen op TV over vloggers. Sommigen hebben tienduizenden, of zelfs miljoenen volgers. Als je er wat reclame bij maakt, loop je al snel binnen en kun je tonnen verdienen, terwijl ik het met mijn maandagblogs voor lauwpoepelemelis doe. Dus waarom zou ik ook niet gaan vloggen? Cameraatje in de hand of op een stick plaatsen, knopje indrukken en op Internet plaatsen. Simpel eigenlijk.

Na enig nadenken, geloof ik toch dat ik het maar gewoon bij het bloggen houd.
Wat moet ik nou met een vette bankrekening?

Het lijkt me zo vermoeiend om de hele dag bezig te zijn met filmen als je uit bed komt, je scheert, tanden poetst, aankleedt, ontbijt, stofzuigt, terrasje pikt, kookt en andere onzin.
Ik zou misschien ook wel wat geld kunnen verdienen met bloggen, maar dan moet ik me binden aan een merk sportschoenen, kleding, of zo. Maar dan wordt mijn schrijverij misschien eentoning, omdat je gebonden bent. Dat wil ik niet. Dat lijkt mij trouwens niet leuk. Laat mij dus maar lekker blijven schrijven over van alles en nog wat.
Nu zit ik me weliswaar vaak het schompes te piekeren over een geschikt onderwerp, maar het is en blijft een leuke hobby en ik hoop dat mijn lezers ervan kunnen genieten.
Ik ga dus toch maar niet vloggen. Ik blijf gewoon bloggen.

27-08-2018
 

Wil je meer blogs lezen? Klik HIER voor de titellijst.