Scheidsrechters? Weg ermee!

Scheids- en grensrechters, bah! Wat moet je met die figuren?
Ze blunderen regelmatig en beslissen vaak fout bij miljoenenbelangen van clubs. Maar ja, scheidsrechters zijn net gewone mensen. Dus fouten zullen altijd gemaakt blijven worden.

Afgelopen weekend viel het eerlijk gezegd wel mee met het foutenfestival, maar hoe vaak wordt een onterechte tuimeling in of net buiten het strafschopgebied beloond met een penalty, of wordt een speler ten onrechte uit het veld gestuurd. Zelfs met de videoreferie worden er nog grove blunders gemaakt. Ook lopen ze regelmatig bij doelrijpe kansen hinderlijk in de weg, zoals afgelopen vrijdag bij Cambuur - Emmen, bij een kansrijk schot op doel.


Het toppunt van dwaling was onlangs de ongelukkige handsbal op het middenveld door een Roda JC-peler, waarna een speler van de tegenpartij, Willem II, de bal kon veroveren met gevolg dat Roda weer in de aanval kwam en een doelpunt maakte. De referee had door laten spelen, om, zoals de regels aangeven, voordeel te geven aan de tegenpartij. Maar de video-scheids keurde hem af. Hoe onlogisch en belachelijk.

Dus, om dergelijke, veel voorkomende ellende te voorkomen, moeten we de scheidsrechter afschaffen.

Maar wat dan, zul je vragen. Heel eenvoudig, we moeten overgaan op robotscheidsrechters. Het moet technisch mogelijk zijn om robots te ontwikkelen die aan de hand van input van voorbeelden alle situaties direct goed kunnen beoordelen. En dan tegelijk hoog boven het veld hangend aan een drone, ook meteen grensrechters en de andere figuren overbodig maken. Nou ja, goed dan: voor de show mag er één arbiter nog op het veld rondlopen die aanwijzingen aan de spelers mag geven. Mooi toch?


Ik ben benieuwd of mijn lumineus idee door de bobos van de KNVB wordt opgepakt. Ik vrees echter van niet. Want dan gaan heel veel scheidsrechters en andere kneuzen langs het veld hun (bij-) baan en/of hobby verliezen. 

 

26-02-2018

Wil je meer blogs lezen? Klik dan HIER voor de volledige titellijst