Scheidsrechters? Weg ermee! 

Scheids- en grensrechters, boeh! Wat moet je ermee?
Ze blunderen regelmatig en beslissen vaak over miljoenenbelangen van clubs. Maar ja, scheidsrechters zijn net gewone mensen. Dus fouten zullen altijd gemaakt blijven worden.

Afgelopen week-end viel het eerlijk gezegd wel mee met het foutenfestival, maar hoe vaak wordt een onterechte tuimeling in of net buiten het strafschopgebied beloond met een penalty, of wordt een speler ten onrechte uit het veld gestuurd. Ook loopt de scheids soms hinderlijk in de weg, zoals afgelopen vrijdag bij Cambuur - Emmen.
Het toppunt van dwaling was onlangs de ongelukkige handsbal op het middenveld door een Roda JC-peler, waarna een speler van de tegenpartij, Willem II, de bal kon veroveren, maar Roda weer in de aanval kwam en een doelpunt maakte. De referee had door laten spelen, maar de vieo-scheids keurde hem af. Hoe onlogisch en belachelijk.
Dus, om degelijke veel voorkomende ellende te voorkomen, moeten we de scheidsrechter afschaffen.

Maar wat dan, zul je vragen. Heel eenvoudig, we moeten overgaan op robotscheidsrechters. Het moet technisch mogelijk zijn om robots te ontwikkelen die aan de hand van input van voorbeelden alle situaties direct goed kunnen beoordelen. En dan tegelijk hoog boven het veld hangend aan een drone, ook meteen grensrechters en de andere figuren overbodig makend. Nou ja, goed dan: voor de show mag er één arbiter nog op het veld rondlopen die aanwijzingen aan de spelers mag geven. Mooi toch?
 
Ik ben benieuwd of mijn lumineus idee door de bobos van de KNVB wordt opgepakt. Ik vrees echter van niet. Want dan gaan heel veel scheidsrechters en andere kneuzen langs het veld hun (bij-) baan en/of hobby verliezen.       
26-02-2018