Is fitnessen leuk?

Is fitnessen een aantrekkelijke hobby? Ik moet eerlijk bekennen: fitnessen vind ik niet erg leuk.

Maar waarom doe je het dan, zul je vragen. Gewoon, omdat ik weet dat het in veel opzichten positief uitwerkt. Ik hou van sporten in allerlei vormen, mijn hele leven al.
Maar dat geldt niet voor fitness, want dat is geen sport, vind ik.
Het is in wezen een doodsaaie verzameling van lichamelijke activiteiten om in conditie te blijven, of deze te verbeteren. Je wilt bepaalde spiergroepjes versterken, bicepsjes vergroten, schoudertjes verbreden, buikje verminderen, een wasbordje krijgen, je fitter voelen, je gezondheid opvijzelen en nog veel meer. Vanwege dergelijke (mogelijke?) nuttigheden ga ik naast mijn gebruikelijke sportactiviteiten minimaal één keer per week fitnessen. Maar ook omdat ik weet dat je na deze activiteiten een heerlijk relaxed gevoel overhoudt.
 

De smartphone

Wat ik altijd erg vreemd vind, is dat sommige lieden staand of zittend op een fitnessapparaat, of  liggend op een matje gedurende lange tijd met hun mobieltje bezig zijn. Ik vraag me dan af wat ze aan het doen zijn. Sturen ze een appje naar hun mams of partner om te vragen wat ze vanavond eten, of om te melden dat ze later thuis komen omdat ze zo lekker bezig zijn?  Bestuderen ze misschien hun fitnessschema om te zien wat hun laatste record was, of kijken ze een youtube-filmpje?

Ik begrijp het niet goed. Ze komen toch om te fitnessen, om zich in het zweet werken en de conditie op te voeren?
Maar ach, laten we eerlijk zijn, het is momenteel voor velen van ons heel normaal om op de gekste momenten en vreemdste plekken te whatsappen, twitteren, facebooken, youtuben, instagrammen, selfiën en ik weet niet wat allemaal meer.

 

Hoe dan ook, ik blijf fitnessen (zonder mobieltje). Na afloop van dergelijke activiteiten heb ik namelijk altijd het fijne gevoel dat je goed bezig bent geweest en kan ik lekker ontspannen slapen.
En … het leuke is dat je vaak heel geinige dingen in zo’n sportzaal ziet. Maar daar zal ik misschien later nog wel eens over vertellen.

11-12-2017