Het verhaal van de racebaan

Het is eigenlijk helemaal niet leuk meer om een verhaaltje, of gedicht te schrijven.
Wat is namelijk het geval? Als experiment heb ik zojuist aan zoekmachine Bing een opdracht gegeven om een verhaal te schrijven van maximaal 300 woorden over een racebaan.

 

Binnen luttele seconden stond er een compleet verhaal op mijn scherm over Tim de Vries de Nederlandse F1-coureur, die na een spannende inhaalrace, waarbij hij alle grote kanjers zoals Hamilton, Lecler en zelfs Max Verstappen wist in te halen, uiteindelijk zijn eerst Grand Prix wist te winnen. Bijna foutloos, compleet met hoofdletters, punten, komma’s en alinea’s.

Hoe kunnen wij als (hobby-)schrijver hier nog overheen? En wie zegt mij dat anderen dit ook niet op deze manier doen en dan het verhaal op een site zoals facebook of ergens anders publiceren?

Nee, beste lezer, ik beschuldig geen enkele schrijver, of scholieren die een werkstuk moeten inleveren van dergelijk valse praktijken. Wij zijn eerlijke mensen, toch?

Wel heb ik Bing op enkele foutjes kunnen betrappen. Ondermeer dat er geen 300 maar 319 woorden zijn gebruikt.
Onderstaand heb ik het AI gemaakte verhaal weergegeven. 

Overigens,heb ik dit stukje zonder AI van Bing geproduceerd. Het is echt aan mijn eigen brein ontsproten. Eerlijk waar. Soms jok ik wel eens een beetje, maar nu echt niet.


30-04-2023

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Het verhaal van de racebaan volgens AI van Bing:


Het was de dag van de grote race. Tim had zich maandenlang voorbereid om mee te doen aan de Formule 1 Grand Prix. Hij had een gloednieuwe bolide, een ervaren team en een hoop fans die hem aanmoedigden. Hij voelde zich klaar om te strijden tegen de beste coureurs ter wereld.
Hij stapte in zijn auto en reed naar de startlijn. Hij keek om zich heen en zag zijn rivalen. Daar was Max Verstappen, de regerend wereldkampioen. Daar was Lewis Hamilton, de legendarische Brit. Daar was Charles Leclerc, de jonge sensatie uit Monaco. En daar was hij zelf, Tim de Vries, de debutant uit Nederland.
De lichten gingen uit en de race begon. Tim schoot uit de startblokken en wist meteen een paar plaatsen te winnen. Hij reed achter Verstappen aan, die op kop lag. Hij voelde de adrenaline door zijn aderen stromen. Hij wilde winnen, hij wilde geschiedenis schrijven.
Hij haalde Hamilton in, die een fout maakte in de eerste bocht. Hij haalde Leclerc in, die te laat remde in de derde bocht. Hij kwam dichter bij Verstappen, die moeite had om zijn banden te sparen. Hij zag zijn kans om hem in te halen in de zesde bocht.
Hij zette zijn auto naast die van Verstappen en duwde hem naar de buitenkant. Ze raakten elkaar bijna, maar Tim hield vol. Hij ging voorbij Verstappen en nam de leiding over. Hij hoorde het gejuich van het publiek en het geklap van zijn team.
Hij had nog één ronde te gaan. Hij moest zijn voorsprong verdedigen tegen Verstappen, die niet opgaf. Hij moest zijn concentratie bewaren en geen fouten maken. Hij moest zijn droom waarmaken en de race winnen.
Hij reed over de finishlijn en stak zijn vuist in de lucht. Hij had het gedaan, hij had gewonnen! Hij was de eerste Nederlander die ooit een Formule 1 Grand Prix won. Hij was een held, een ster, een kampioen.

Opmerkingen:
1.   De voornaam van de F1-coureur De Vries luidt Nyck i.p.v. Tim.
2.   Het verfhaal is nogal eenzijndig door elke zin met het woord Hij te beginnen.
3.   Het schijn lastig voor AI te zijn om alinea's te plaatsen.