Oh la la, dat WK 

Na ruim twee weken kastje kijken naar een rollende bal en rollende spelers, ben ik behoorlijk kniezerig geworden door de vele waardeloze wedstrijden op het WK. Ik ben nog net niet helemaal afgehaakt, maar nog enkele van die slechte, slappe en slaapverwekkende partijen en het is voor mij over. Wat een afgang van de voet balsport is dit WK. Gelukkig dat die flauwe voorrondenpartijtjes voorbij zijn.


Er waren natuurlijk best wel bijzondere momenten te zien, maar om daar steeds anderhalf, soms zelfs bijna twee uur voor te gaan zitten, is wel erg veel gevraagd van een mens. Als er van eke wedstrijd een kwartiertje wordt samenvat, blijft het misschien leuk.
De gektste ontsieringen hebben we gezien; niet alleen speltechnisch, maar ook wat betreft hardheid en domme overtredingen. Voorbeelden? In mijn blog van 19 januari heb ik al aandacht besteed aan de verschrikkelijke techniek van voetbalmiljonairs, en dan met name van spitsen die vlak voor doel de ballen hoog overschieten.
Nu zie je ook vaak dergelijke flaters van gelauterde Internationals. Het is soms gewoon lachwekkend, net als die vele foute passes.

Een grote ergernis vind ik de halve moordaanslagen op tegenstanders, welke door de scheidsrechters meestal worden afgedaan met een standje en vingertje omhoog. En dan dat gezeur. Vorige week schreef ik al een artikeltje over het vele gezanik tegenwoordig in de wereld. Voetballers kunnen er ook wat van en er wordt nooit  tegen opgetreden. Zo ondermijnen de fluitisten hun eigen gezag. Veel vaker gele kaarten trekken en dat gemekker is snel afgelopen.

De videoscheids

De videoscheids? Op zich een goede ontwikkeling, maar de VAR is steeds een verstorend element. Mijn oplossing? Geef de coach de gelegenheid bij een belangrijk moment de videoscheids in te roepen. Als zijn aanvraag positief wordt beoordeeld, mag hij later nogmaals ingrijpen. Zodra hij echter miskleunt, vervalt dit recht.

Heel dom vind ik ook de enorme worstelpartijen in het strafschopgebied. Er moet veel vaker tegen gefloten worden.

Een penalty kan, maar is soms nogal drastisch. Ik heb een veel beter plan: stuur de worstelaars vooraf of achteraf minimaal tien minuten het veld uit. Reken maar dat het spelbederf snel is afgelopen.
Mijn lumineuze ideeën zouden de voetbalsport veel aantrekkelijker maken.
Als Marco van Basten mijn voorstellen hoort, wordt hij vast razend enthousiast om de ideeën  zo snel mogelijk in te voeren. Het zou leuk zijn.

Maar ik vrees met grote vreze dat hij mijn blogs nooit leest.

2-7-2018

Wil je meer blogs lezen? Klik dan HIER voor de volledige titellijst