MAKELAARSTORY'S

In mijn artikeltje van maandag 7 januari schreef ik dat ik de komende tijd een serie belevenissen uit mijn makelaarsperiode op mijn site wil gaan plaatsen.
Sinds oktober 2017 heb ik elke maandag blogs geschreven over van alles en nog wat. Ik heb veel leuke reacties ontvangen en het aantal lezers is sinds het begin flink gegroeid.

Als introductie volgt hieronder alvast een inleiding op de verhalenserie.

Veel leesplezier.

 

Over mijn Makelaarstory’s


Graag wil ik mij even aan u voorstellen, beste lezer, en tevens iets uitleggen over mijn makelaarsverhalen. Maar voor ik dat doe, wil ik u waarschuwen. Ik zal u helaas moeten teleurstellen als u na het lezen van de verhalen meent een ideale makelaar te hebben gevonden voor de aan- of verkoop van uw woning.
De makelaar die in de Makelaarstory’s actief is, heet Bert Brink. Maar als u deze man wilt inschakelen, omdat u hem wel geschikt vindt, zal dat helaas niet gaan.

Bert Brink is namelijk geen makelaar. Sterker nog: Bert Brink bestaat helemaal niet.
Nee, geachte lezer, de naam van de ik-figuur is een pseudoniem van mijn eigen naam: Jules du Lac.

Waarom moet dat zo ingewikkeld, zult u misschien vragen.
Wel, de naam Bert Brink heb ik tijdelijk aangenomen voor deze verhalenserie, omdat ik vind dat Bert Brink beter bekt dan Jules du Lac. Misschien meent u dat Jules du Lac dan een geschikte makelaar voor u is, omdat uw scribent toch wel uitstekende makelaar is en heel veel van het vak schijnt af te weten, maar ook dan moet ik u teleurstellen. Want Jules du Lac bestaat ook niet. Deze naam is ook een pseudoniem, namelijk mijn schrijverspseudoniem.


In het huidige digitale tijdperk is het natuurlijk niet zo moeilijk om er achter te komen, hoe mijn echte naam luidt, maar zelfs als u weet of ontdekt wie ik werkelijk ben, moet ik u helaas voor de derde keer teleurstellen. Reden: ik ben geen makelaar, althans niet meer. Niet vanwege een faillissement, of slechte zaken, maar gewoon omdat ik het beroep niet meer uitoefen.

Maar, misschien kan ik u toch een beetje op weg helpen met de belangrijke de nodige informatie en makelaarskeuze. In één van de hoofdstukken wordt, dankzij iemand die op zoek is naar de perfecte makelaar, aangegeven waar u op moet letten als u een onbekende makelaar in de arm wilt nemen.
In welk hoofdstuk, vraagt u?
Het spijt me, maar ook nu zal ik u weer teleurstellen, want dat ga ik u echt niet verklappen. Die moeite laat ik graag aan uzelf over.

Jules du Lac

 
14-01-2019
Wil je meer story's lezen? Klik dan HIER voor de volledige titellijst