Geflopt afspraakje

Afgelopen vrijdag zag ik haar in de super. Een mooie, liefelijke verschijning met lang krullend haar en een heerlijk figuurtje. Ik was meteen gehypnotiseerd. Ze stond op haar tenen om iets te pakken uit het bovenste vak, maar het lukte niet. Zelfs niet met kleine sprongetjes.

Snel liep ik naar haar toe. “Kan ik u misschien helpen, mevrouw?”
Ze keek me met een paar prachtig glanzende ogen blij verrast aan. “Jazeker, ik probeer een pakje halfvolle melk te pakken, maar ze staan helemaal achteraan in het bovenste vak,” sprak ze met een zachte, warme stem. “Maar je hoeft geen u tegen me te zeggen, hoor. Ik heet Sofie.”
“Aangenaam, ik heet Jules.”
Ik was helemaal onderste boven van deze verrukkelijke dame. Ik voelde mijn hart als een sloopkogel in mijn borst bonken en had moeite om normaal te ademen.
Met de nodige moeite wist ik uit te brengen: “Geen probleem hoor. Ik pak het wel voor je.”
Nadat ik met enige krachtsinspanning het pak melk te pakken had, overhandigde ik het.  “Alsjeblieft, Sofie. Je pakje melk.”
Ik stond te trillen op mijn benen, niet van de inspanning, maar vanwege de spanning.
Ze draaide zich nu helemaal naar me toe. “Heel lief van je, Jules. Dank je wel.”
Maar ik wilde haar niet zomaar laten weggaan. Stotterend van de zenuwen wist ik uit te brengen: “Heb je, eh … heb je vanavond wat te doen, Sofie?”
 

Zelfvertrouwen

Ze lachte schalks naar me. Dat leek me een goed teken en hoopvol wachtte ik op haar antwoord.
“Jammer voor je, Jules. Ik ben vanavond bezet en morgenavond ook en zondagavond ook. Ik ben eigenlijk elke avond bezet.”
Ze pakte haar karretje, draaide zich nog even om en zwaaide naar me. “Dag Jules. Het beste en nogmaals bedankt, hoor,” waarna ze verdween tussen het winkelend publiek.
Ze wilde me dus kennelijk niet. Mijn zelfvertrouwen kreeg een flinke knauw. Daar stond ik dan. Ik keek haar beteuterd na. Maar ineens dacht ik: logisch toch dat ze me afwijst. Zo’n mooie vrouw heeft geen gebrek aan belangstelling. Die is natuurlijk al lang bezet.

Ik vervolgde met enige teleurstelling mijn weg door de winkel, maar mijn zelfvertrouwen was weer helemaal terug.

09-07-2023