Ik ben 'n racist 


Helaas, geachte lezer, ik ben een racist, geloof ik. Ik ben namelijk een witte man en witte mensen zijn bij voorbaat als racist geboren, zeggen bepaalde figuren. Elke witte baby heeft in de wieg kennelijk al een hekel aan zwarte mensen. Trouwens, waarom mag je eigenlijk geen lichte of blanke mensen meer zeggen? En waarom zeggen we niet meer donkere, of gekleurde mensen? Niemand is toch echt wit of zwart?
Behalve dat ik dus kennelijk een racist ben, heb ik ook een hekel aan zwarte en bruine kleuren. En dat is natuurlijk helemaal verkeerd.
Hoewel, donkere vrouwen vind ik vaak best knap; daar kijk ik graag naar. Met donkere mannen (sorry, zwarte mannen bedoel ik) heb ik niet zo veel.
Nu zullen witte vrouwen mij misschien afserveren, maar dat zou niet eerlijk zijn, want die vind ik ook vaak best mooi. Je begrijpt dus wel, beste lezer, dat ik mij afkeer van het genderneutralisme.

Nou moet ik wel uitkijken met wat ik allemaal schrijf, want dit is natuurlijk discriminatie van genderneutralisische figuren. Er hoeft namelijk maar één persoon te zijn die mij op sociale media uitmaakt voor seksist en er volgen duizenden meelopers die hetzelfde roeptoeteren. Vervolgens word ik op een MeToo-lijst geplaatst en voor je het weet word ik in praatprogramma’s beschuldigd van discriminatie en racisme.
 

Domme blondjes

Maar serieus, racisme en discriminatie is helaas overal. Het zit in alle lagen van de mensheid. Ik kan me uit mijn werkzaam makelaarsleven herinneren dat Surinaamse Hindoestanen hun Creoolse landgenoten minachtten vanwege hun kroeshaar. Straf van God, zeiden ze, door vuur ontstaan. Marokkaanse moslims praatten indertijd minachtend over Turkse geloofsgenoten; tegenwoordig is datzelfde beschoren aan autochtone mensen. Maar ook Nederlanders bespotten Belgen en Belgen Nederlanders; jongeren schelden vrouwen, joden en zorgverleners uit; mannen maken grappen over domme blondjes, terwijl ze vaak heel lief en slim zijn. Zo kan ik eindeloos doorgaan. Zie ook hoe vele bevolkingsgroepen, geloofsgemeenschappen, vrouwen en andersoortige groeperingen vaak zwaar onderdrukt, vervolgd en gediscrimineerd worden.

Ik hoop niet dat ik nu te ver gegaan ben met mijn analyse over racisme en discriminatie, want deze beschrijvingen zullen mij door velen niet in dank worden afgenomen. Dus vertel het niet verder, anders kom ik gegarandeerd in de moeilijkheden en moet ik voor ik het weet Nederland ontvluchten, zoals Hirsi Ali indertijd, of moet ik zoals menig politicus beveiliging krijgen. Eerlijk gezegd denk ik dat het mij niet zal overkomen, want ik ben maar een nobody en geen BN-er. Maar je weet het nooit.

Ik denk overigens dat in Nederland, sinds de godsdiensttwisten uit het verleden voorbij zijn, onderlinge vetes zoals  indertijd tussen katholieken en protestanten niet veel meer voorkomen en verschillende geloven dus vreedzaam naast elkaar kunnen leven. Dit zou toch overal mogelijk moeten kunnen?

Laten we hopen dat we ooit eens tot bezinning komen, normaal gaan doen en gewoon allemaal aardig tegen elkaar zijn. Zo moeilijk is dat toch niet?
Wat zal het hier op aarde dan een mooi paradijs worden.

 
25-10-2020

Wil je meer schrijfsels lezen?
Klik op één van de titels bovenin om een titellijst te openen.