Voetbalhooligans


Wat jammer toch. Ik had het gevoel dat er tegenwoordig veel minder rellen in en om de voetbalstadions zijn. Maar helaas hebben onze Marokkaanse vrienden dit onlangs gelogenstraft.

Zonder enige aanleiding gingen ze in Brussel, Den Haag en Amsterdam als idioten te keer. Plunderden winkeliers, bedreigden automobilisten, vernielden van alles en bekogelden politie.

Ze hadden er zo’n mooi feest van kunnen maken. Dat zou toch geweldig geweest zijn? Maar nee,als gekken gaan ze te keer, zonder tegenstanders in de buurt.


Wat is dat toch voor een mentaliteit van die lieden. In groepsverband voelen ze zich vaak opgefokt en raken ze totaal ontspoord. Terwijl Marokkaanse jongeren één op één vaak best aardige figuren zijn.
Dat rellen zullen ze echt niet in hun thuisland proberen. Daar wordt keihard opgetreden en zitten ze al snel in de cel. Buiten Marokko kennen ze blijkbaar geen fatsoen en regels.


Enkele jaren geleden hebben Marokkaanse fans zonder aanleiding ook rotzooi geschopt tijdens en na vriendschappelijke wedstrijden tegen het Nederlands elftal en FC Utrecht. Besloten is toen om Marokko niet meer uit te nodigen.
 

Ik had eigenlijk het plan om tijdens het WK supporter van het  Marokkaanse elfal te worden. Nu hoop ik dat ze in de voorronde worden uitgeschakeld, want ik moet niet denken aan alle ellende als ze verder komen.
Dan maar liever België aanmoedigen.
                             

Is er een oplossing?

Iemand opperde in de krant om tijdens de WK om sporthallen met grote TV- schermen ter beschikking  te stellen. Lijkt me geen goed plan. Dan worden er misschien wel sporthallen afgebroken.

Beter zou kunnen zijn, lijkt mij, om de supporters naar het voetbal te laten kijken in moskeeën. 
De kosten die de gemeente op de ME bespaart, kan dan aan de moskeeën gedoneerd worden om grote TV-schermen en feestartikelen aan te schaffen.

Dan wordt het pas een gezellig voetbalfeest voor iedereen.

20-11-2017