Paard van Sinterklaas

Het Sinterklaasfeest is weer voorbij. Voorlopig weer even rust met de Zwarte Pieten discussie.
Maar ik wil er toch nog even op wijzen dat ik het een grof schandaal vind dat het paard van Sinterklaas dag en nacht op en over daken mest huppelen en weken lang die oude, bebaarde man met zijn lange tabberd op zijn rug rond moest zeulen met al die liedjes kwelende kindertjes om hem heen.

Daar wordt elk beest toch vreselijk gestrest van? Het lieve dier moet gewoon rustig in de wei kunnen grazen.
De lieve schimmel laat trouwens vaak genoeg merken dat hij absoluut niet van die toestanden gediend is door de Sint regelmatig af te werpen.
Ik vind dat we een witte-hesjes-actiegroep moeten oprichten die volgend jaar overal gaat protesteren waar de Sint met zijn paard verschijnt.

PETA

Of, misschien nog beter, om ons bij de dierenrechtenorganisatie PETA aan te sluiten? Peta staat voor People for the Ethical of Animals.

Die lui willen alle spreekwoorden en gezegdes, waarin dieren voorkomen uitbannen. Ze vinden dat namelijk bagatelliseren van dierenleed. Tja, je moet het maar kunnen bedenken.
Je mag dus nooit meer praten over: zo dood als een pier; muisstil; de kat in het donker knijpen; een kip zonder kop; hij is het haasje; op alle slakken zout leggen.
Zo’n club moet dan ook een lief paard als dat van Sinterklaas en de arme reetjes van de Kerstman in bescherming kunnen nemen?

Laat die bebaarde bisschop maar op de rug van één van zijn Zwarte Pieten kruipen.
Sorry, Zwarte Piet mag ik ook niet meer zeggen, want dan kwets ik weer andere zwakke zieltjes. Ik bedoelde natuurlijk: één van zijn roetpieten.
Als hij dat niet wil, moet Rogier Meijerink, (je weet wel, die grote pestkop, waar ik vorige week over schreef) worden ingeschakeld om er een eind aan te maken. Ik bedoel niet, wat hij graag zou willen, namelijk een kogel door het hoofd van Sinterklaas jagen, waarbij hij dan het liefst veel botsplinters in het rond wil zien vliegen om de kindertjes heftige nachtmerries te bezorgen. Zo bruut ben ik nou ook weer niet.
Als nieuwe pestactie zou hij volgend jaar het paard kunnen stelen, of het op zijn minst op hol kunnen laten slaan als de Sint ergens verschijnt.

Dat wordt dan lachen geblazen. Maar ik kies toch liever voor PETA. Dat is een geweldige club! Sorry, ik bedoel eigenlijk een club vol domme ezels.

10-12-2018

Wil je ook andere blogs lezen? Klik HIER voor de titellijst.