Gelukkig in 2018

Je zult het niet geloven, maar ik heb onlangs gelezen dat er (zelfbenoemde) deskundigen in geluk bestaan. Er is zelfs een professor die 5 jaar lang een officieel onderzoek heeft gedaan naar wat ons gelukkig maakt en hij heeft inmiddels kennelijk een zeer goed betaalde job op dit gebied.

Dus, als je nog een leuk beroep zoekt en een centje wil bijverdienen, roep iets onzinnigs over gelukkig zijn. Dan heb je grote kans om als expert bij RTL-Boulevard, Jinek, of een ander TV-programma gevraagd te worden. En dan kan je gezellig proosten.

De zelfbenoemde geluksprofessor vindt dat geluk vooral afhankelijk is van 3 zaken: doelen stellen, jezelf opladen en menselijk contact. Logisch toch? Dus nu weet je hoe je gelukkig kunt zijn.

Eerlijk gezegd hoef ik geen onderzoek te doen om ook iets (on)zinnigs te roeptoeteren over gelukkig zijn.
Volgens mij ben je gelukkig, als je tevreden bent met de situatie waarin je verkeert en de omstandigheden waarin je leeft, weet te waarderen.


Maar helaas kan dat natuurlijk niet altijd. Er zijn genoeg gebeurtenissen waarbij we pech hebben of de omstandigheden ons tegen zitten. Bij zulke gelegenheden kan je moeilijk gelukkig zijn. Die negatieve zaken moeten we proberen snel achter ons te laten en de fijne gelegenheden trachten te koesteren en vast te houden.
Het leven is immers veel te kort om je toekomst te verdoen met piekeren en treuren. Zonde van de nog komende jaren die je met heel veel leuke dingen kunt vullen.

Na dit gezever van geluksdeskundoloog professor Jules nog één advies: leef je uit in je hobby(‘s) en maak er een mooi, sportief, gezellig jaar van.

Dan kan ik met een gerust hart zeggen:

Heel veel geluk en gezondheid in 2018.

01-01-2018