Bonje op de tennisbaan (2) 

Twee weken geleden heb ik in mijn maandagblog geschreven over bonje op de tennisbaan.

Helaas zijn er regelmatig problemen tijdens een tennispartij; niet alleen bij in- of uitballen, maar ook omdat er al geserveerd wordt, terwijl de ontvanger nog lang niet klaar staat, of bij een onverwachte onderhandse opslag, of een keiharde bal op het lichaam van de tegenstander die op nog geen vijf meter afstand staat. Noem maar op.


Tijdens een recent toernooi ontstond ook weer de nodige bonje.
De feiten: tijdens een dubbelpartij stuitte de bal twee keer vóór die geretourneerd werd. Eén van de tegenstanders riep meteen: ‘dubbel’ en stopte met de slagwisseling. De anderen speelden door, die de rally uiteraard wonnen.
Na wat heen en weer gemekker wilden de tegenstanders een let spelen.
‘Daar ga ik niet mee akkoord’, riep de ander, ‘Ik wil het punt. Het was heel duidelijk een dubbelfout.’
Daar wilden de anderen niet op ingaan.
‘Als ik het punt niet krijg, stop ik ermee, riep hij boos naar de overkant.’
Ik zag het gebeuren en wist dat hij dat niet meende, want daarvoor ken ik hem te goed. Maar tot mijn verbazing pakte hij zijn tas en dreigde van de baan te stappen.

Zijn opponenten gaven nog steeds niet toe, dus liep de verongelijkte persoon langzaam weg.
Op dat moment kwam ineens iemand uit het publiek de baan op en ging praten met de man, met gevolg dat hij uiteindelijk toch toegaf en akkoord ging met een let. Het spel ging door, maar de verhoudingen waren verziekt.

Later vertelde hij mij dat het helemaal niet van de baan weg wilde lopen, maar dat hij ook niet meer toe kon geven. Daarvoor was de situatie te veel ontspoord.
‘Maar gelukkig kwam die man met mij praten’, vertelde hij. Daardoor kon ik zonder veel gezichtsverlies weer verder. Maar geloof mij, dit doe ik nooit meer. Ik had door eigen schuld de wedstrijd en mijn dag verpest.’

De les van dit verhaal? Zet niet bij onenigheid je hakken in het zand. Hoe verder je een kwestie op de spits drijft, hoe moeilijker het wordt om er op terug te komen.


20-08-2018
Wil je meer blogs lezen? Klik HIER voor de titellijst.