Rokjesdag moet blijven

Wie bedenkt nu in hemelsnaam zo iets doms: 18 maart Rokjesdagloop in Amsterdam. Ik bedoel niet het idee van
rokjesdag, want dat is brillant. Nee, rokjesdag stel je toch niet vast als de winter amper voorbij is. Zoals vaak in maart, was het ook nu erg koud, nat en winderig.

Rokjesdag werd ooit bedacht door Martin Bril, columnist van het Parool. Tot zijn overlijden in 2009 stelde hij enkele dagen van te voren bj mooi weer rokjesdag vast.
Tegenwoordig is het een zootje. Sommigen willen het op 22 april, de dag van overlijden van Bril, RTL4 schepte zaterdagavond verwarring met de film ‘Rokjesdag’, en tegenwoordig stelt onder andere een bedrijfje via een app ook rokjesdag vast. Dit kan zo niet. Gevolg is dat rokjesdag versnippert en langzamerhand gaat verdwijnen. En dat mag niet gebeuren.

De heteromannen onder ons hebben tegenwoordig toch al zo weinig om te kunnen genieten van vrouwelijk schoon. We mogen niet meer sissen, fluiten, in de armen of billen knijpen, amper nakijken. Want dat kan tot bekeuring of aanklacht leiden. We leven tegenwoordig in een kramp op het gebied man-vrouw-coherenties.
Oh ja, je mag kennelijk nog wel ‘hoer’, ‘kankerwijf’, of iets dergelijks roepen, want daar heb ik nog niemand over gehoord.

De mooie parels van onze aardse schepping, het vrouwelijk schoon, hebben maanden lang in jacks, dikke jassen, lange zwarte rokken, of vieze, rafelige en gescheurde spijkerbroeken rondgelopen. En het grootste sieraad van de meeste dames, de haartooi, was veelal bedekt met hoofddoek, pet, muts, of kapuchon. Al met al een somber beeld.
Gelukkig mogen de dames nog wel hun vrouwelijke charmes tonen in huis, restaurant, studio en andere gelegenheden in fleurige kleding en mooie décoletee en blote armen. Maar voor hoe lang nog? Voor een deel van de vrouwelijke bevolking is dat namelijk niet toegestaan.

Rokjesdag moet blijven. Daar moeten we met ons allen voor vechten. Ik heb daarom het volgende voorstel: 

                                  

Ik heb voor deze gelegenheid mijn hersencellen gepijnigd
om een (vreemdsoortig) gedichtje te bedenken
als extra ondersteuning van deze blog
                                (niet te hard lachen of wenen s.v.p.)                                   

19-03-2018