Poetin, de idioot

Hoe Poetin ook zijn best doet door Oekraïne te vernietigen om het land in te lijven bij Rusland, het zal hem uiteindelijk niet lukken. Zelfs niet als de idioot een A-bom laat ontploffen.
Aanstaande maandag  mei  hij misschien wel een zogenaamde overwinning aan kondigen, of overgave eisen door met  en kernbom te dreigen, maar het zal niet helpen.
Ik zal uitleggen waarom.

De baas van Nederland, Mark Rutte, is naast premier ook geschiedenisleraar. In beide functies heeft hij verschrikkelijk gefaald ten aanzien van Oekraïne.
Ikzelf ben nooit geschiedenisleraar geweest en ik heb me ook nooit erg verdiept in de wereldgeschiedenis, maar iedereen, werkelijk iedereen die op school tijdens geschiedenisles een beetje heeft opgelet, kan weten dat in het verleden geen enkele tiran, veldheer of landveroveraar blijvend succes heeft gehad met het bezetten en inlijven van andere landen, althans niet in Europa. Tijdens vele oorlogen zijn miljoenen onschuldige mensen vermoord, maar elk volk heeft uiteindelijk altijd de bezetter weten te verdrijven.


Ga maar na beste lezer: het is al begonnen in de oudheid met het Groot Assyrische rijk in Azië, met Babylonië als centrum. Niets van overgebleven. In het begin van de jaartelling hadden Romeinse keizers grote delen van Europa en Afrika met wrede veroveringen ingelijfd. De Romeinse legers kwamen niet verder dan de Rijn in Nederland, waarna het als een kaartenhuis in elkaar is gestort. Toen kregen we in Europa en ver daarbuiten Karel de Vijfde. Zijn rijk is ook weer uiteengevallen. De 80-jarige Oorlog met Spanje is volledig mislukt. Napoleon doorkruiste met zijn leger heel Europa tot aan Rusland toe. Hitler droomde van één machtig Duits rijk. En laten we Nederland niet vergeten met de overzeese gebiedsdelen. Misschien zijn er in het verleden nog andere wreedaards en veroveraars geweest die dood en verderf hebben uitgestrooide over andere volkeren. 
Er is niets van de annexaties overgebleven. Integendeel, de mensheid ziet onderdrukkers als verachtelijke bloeddorstige monsters. Mogelijk hebben sommigen, zoals Napoleon, ook hun verdiensten gehad, maar het afschuwelijke negativisme overheerst.
 
Nu hebben we dus Poetin, de idioot, die droomt van de hergeboorte van een groot Sovjet Unie dat in het verleden ook met bloed en miljoenen mensenlevens tot stand was gekomen, maar ook, net als andere vroegere veroveringen uit elkaar was gevallen.
Zijn geest is helemaal vergiftigd met de gedachte om het grote Russische rijk weer te herstellen en wil daarom koste wat kost vóór zijn dood zijn verachtelijk plan doordrukken.
 
Kijk, als Rutte in het begin van de oorlog in plaats van een softe speech over hoe wij met Oekraïne meeleven, de wereld een lesje geschiedenis had gegeven, had hij drie vliegen in één klap geslagen.
Hij had daarmee de bevolking van Oekraïne een enorme push gegeven in hun zelfvertrouwen. Daarnaast zouden Poetin en zijn laffe meelopers, als ze deze feiten nog eens onder ogen hadden gekregen, mogelijk aan het twijfelen zijn gegaan over deze nutteloze oorlog. Maar ook hadden de softe wereldleiders tijdens gesprekken met Poetin om een staakt-het-vuren te bewerkstelligen, hem hierop kunnen wijzen, in plaats van te verkondigen dat ze in Oekraïne niet daadwerkelijk zullen ingrijpen.
Een gemiste kans.
Een volk dat vecht voor zijn eigen identiteit, zal uiteindelijk altijd overwinnen.


7 mei 2022