Hallo Boerkadames 

Tussen de Makelaarstory’s door is het nu weer eens tijd voor een maandagblog. Deze keer over een actueel onderwerp: Het boerkaverbod. Daar heb ik diep over nagedacht en ik ben tot bijzondere conclusies gekomen.
Ik richt mij in deze blog speciaal tot de dames, verborgen onder die rare hoofdlappen. Maar iedereen mag deze column natuurlijk lezen (en commentaar geven, of delen met anderen).

 

Hallo, beste boerkadraagster, wat afschuwelijk dat je voortaan in overtreding bent als je hoofd onder een zwarte zak verborgen is. Hoewel, het maakt niet uit. Er wordt toch niet gehandhaafd. Je hoeft je niet te legitimeren en krijgt dus ook geen bekeuring. Je kunt als spookfiguur gewoon blijven rondlopen.

Maar ik begrijp iets niet. Waarom verneder je jezelf zo, door constant met die lachwekkende lappen rond te lopen?
- Is het vanwege je geloof? Natuurlijk niet, want je gaat toch niet ineens minder geloven als je zonder die zwarte lakens rondloopt? Trouwens er schijnt in de Koran niets over vermeld te staan. Maar ja, je mag volgens de koran ook niet kritisch nadenken over geloofszaken. Dus dat doe je dan niet, toch?
- Is het omdat mannen opgewonden raken als ze een vrouwengezicht zien? Kom nou, zulke zielige figuren bestaan toch niet onder jullie mannen?
- Is het traditie? In woestijngebieden zal het gewoonte zijn geweest om geen zandvlagen in je gezicht en haren te krijgen die door watergebrek moeilijk konden worden weggespoeld. Maar tegenwoordig is daar natuurlijk geen sprake meer van. Dus wat voor nut heeft dat nu nog?
- Is het omdat je denkt dat je met een boerka, nikab, hidjab, of wat dan ook, hoog in aanzien staat in jullie moslimcultuur? Vergeet het maar. Niemand die je herkent onder die doeken. En zo ja, is het dat allemaal waard om tijdens je hele leven zo rond te lopen?
- Je beweert misschien wel, dat het je eigen vrije keus is, maar dat geloof je toch zelf niet? Diep in je hart weet je dat dit niet zo is.
- Is het dan vanwege sociale controle en druk door anderen? Als je de paniekerige reacties van diverse moslimbolwerken hoort (zoals: vergoeden van boetes, gratis boerka’s uitdelen, twijfelende moslima’s bedreigen, mannen waarschuwen om hun vrouwen in toom te houden, etc.) is het overduidelijk dat jullie onderdrukt moeten blijven. De mannen willen kennelijk koste wat kost hun overheersing handhaven.
- Je zegt nu misschien wel, dat het je eigen vrije keus is, maar dat geloof ik niet. Diep in je hart meen je dat zelf ook niet.
 

Beste boerka- en nikabdames, beseffen jullie eigenlijk wel dat jullie jezelf ernstig tekort doen?

- Jullie zullen nooit de wind heerlijk door je haren voelen wapperen, of de regenspetters en zonnestralen op je gezicht ervaren.
- Die zwarte kleding neemt heel veel warmte op, dus nog meer zweten bij hoge temperaturen.
- Je plaatst jezelf buiten de samenleving en hebt geen sociaal contact met de wereld om je heen. Maar dat wil je misschien wel, of je mag het wellicht niet van anderen.


Maar weten jullie wat nog veel erger is?

- Het is ongezond om je hele lichaam te bedekken. Door gebrek aan zonnestralen en daglicht mis je belangrijke vitamines voor meer weerstand tegen ziektes en voor sterkere botten.
- Omdat je meer koolstof inademt dan normaal krijgen je longen en bloedvaten minder zuurstof, wat ook slecht is voor je gezondheid.
- Omdat je ongezonder leeft, kom je gemiddeld eerder te overlijden dan vrouwen die vrij kunnen ademen en bewegen.

Het is toch belachelijk dat moslimmannen de hele dag in vrijetijdskleding en opgestroopte mouwen mogen rondwandelen, terwijl jullie, vrouwen, je in zwarte zakken moeten hullen?
Maar moslima’s, de nieuw ingevoerde boerkawet is een uitgelezen kans om je legitiem van die opgedrongen hoofdbedekking te ontdoen. Nu kan het. Wees niet laf en doe als de feministen in Europa in de zestiger jaren, die met veel succes voor meer gelijke rechten hebben gestreden.

Ik besef dat moslima’s, en zeker ingepakte moslima's, mijn artikeltjes niet zullen lezen, dus heeft deze oproep eigenlijk geen zin. Maar in ieder geval heb ik hier mijn visie kunnen geven zonder tegenspraak of protest. (Tenminste, tot nu toe.)

12-08-2019

Wil je meer blogs lezen? Klik HIER voor de titellijst.