Huidziekte opgelost?

Ieder mens heeft wel eens te maken met bultjes, wratten, psoriasis, eczeem of andere meer of minder ernstige huidziektes. En er zijn talloze middeltjes in de drogisterij of super te koop die er wat aan kunnen doen. Tenminste, dat beloven ze allemaal, maar in de praktijk blijkt het nogal tegen te vallen.

Het is misschien vreemd, maar dankzij mijn wijze moeder, heb ik een middeltje waarvoor je nooit naar een winkel hoeft te gaan. Je hebt het altijd bij je, heeft geen bijwerkingen en het kost niets, maar het heeft mij al verschillende keren geholpen bij het wegwerken van huidoneffenheden.

Zo heb ik in mijn gezicht en elders wel eens vetbultjes gehad. Vooral eentje in mijn gezicht irriteerde mij. Dus heb ik geprobeerd deze op verschillende manieren te verwijderen door te krabben, uit te knijpen en zelfs met een naald de bult door te prikken. Niets hielp. Het ding bleef zitten, totdat ik de nogal ongelovige tip van mijn moeder ging opvolgen.

En inderdaad na een aantal weken werd het bultje minder en zachter, totdat het op een gegeven moment helemaal verdween. Zo heb ik ook twee andere bultjes weten te verwijderen.  Ook bij een paar wratten heeft het geholpen. Het is een tijdje volhouden, maar het heeft bij mij succesvol gewerkt.


Nu heb ik al enige tijd een flinke bult, een soort zweertje bij mijn sleutelbeen aan de borstzijde. Sinds een week ben ik met de behandeling begonnen. Ik weet nog niet of het deze keer ook gaat helpen. Ik heb goede hoop, want af en toe denk ik dat er verandering in zit. Afwachten dus.

Oh ja, beste lezer, je wilt natuurlijk weten wat de tip van mijn moeder is geweest.
Wel, heel simpel: ’s ochtends bij het wakker worden, moet je op je nuchtere maag de plek met je speeksel een à twee minuten zachtjes masseren. Dat wel enkele weken volhouden. Of het in alle gevallen helpt, weet ik niet.
Voor mij dus geen zalfjes of iets dergelijks, maar wel de methode van wijlen mijn moeder; de ideale geneeswijze die ik in voorkomende gevallen dankbaar zal blijven gebruiken.

7-04-2021