Prikkelwoord

Voor mij is het nachtelijk plaatsen van de prikkelwoorden die exact om 0:00 uur door de enthousiaste moderators van de schrijverssite 'Web Tales' om meerdere redenen een grote gelukzaligheid. Omdat ik altijd na twaalven naar bed ga, kijk ik ‘s nachts vaak nog even naar de nieuwste uitdaging om daarover in mijn bed iets te gaan bedenken. 


Soms ben ik het woord, als ik op de slaapkamer kom, alweer vergeten, maar geen probleem, dan probeer ik onder de dekens het woord in herinnering te krijgen. Meestal lukt dat niet meer. Ook niet erg, want langzaam aan vervagen mijn gedachten dan in een zalig niets.

Als ik het woord nog wel weet, ga ik proberen er een verhaaltje of gedicht bij te bedenken. Het resultaat is wisselend. Soms lukt het soms lukt het niet, maar in bijna alle gevallen is het resultaat dat mijn luiken vanzelf sluiten. Dus zijn die prikkelwoorden een prima slaapmiddel.
 
Maar naast dit positieve effect zijn er nog andere mooie aspecten.
Als (hobby-)schrijver word je aangezet om steeds weer op schrijfgebied creatief bezig te zijn, vind ik, en je hoeft nooit meer bang te zijn voor een schrijversblok, want er is altijd een onderwerp beschikbaar.
De kunst is alleen om iets lezenswaardigs te bedenken en dat natuurlijk dan ook nog op je scherm te krijgen voor plaatsing. Als dat is gelukt, geeft je bezigheid uiteindelijk de nodige voldoening en kun je blij en tevreden zijn over je voortbrengsel.
 
Dus, laten we alsjeblieft doorgaan met het plaatsen van die leuke prikkelwoorden. 

 

21-03-2022