Schrijfactiviteiten

Het is januari 2010. Ik verander mijn fulltimebaan van meer dan 40 uur per week in 14 uur. Eindelijk gelegenheid om meer aandacht te gaan besteden aan een van mijn grote hobby’s: schrijven.
Ik ga meteen beginnen met  het uitwerken van een idee voor een thrillerachtige roman dat ik al  jaren in mijn hoofd heb opgeslagen. Het verhaal is gebaseerd op een ware gebeurtenis en gaat over een ellendige situatie waarin een vroegere medewerkster terecht is gekomen, door een gedwongen huwelijk, mishandeling en ontvoering.
Na zo’n zes jaar zwoegen en zweten en mijn fantasie gebruiken, kon in 2016 mijn spannende, romantische roman met erotische passages, getiteld ‘Het Palmeneiland’ uitgegeven worden.
Tussen de bedrijven door heb ik ook altijd andere schrijfactiviteiten gedaan, onder ander door het plaatsen van korte verhalen, gedichten en columns op mijn eigen website julesdulac en op verschillende schrijfplatforms.

In september 2014 ontdekte ik Web Tales. Meteen had ik daar een prettig gevoel bij. Ontwerp en indeling van de site zijn zeer overzichtelijk. Je kunt alles schrijven wat je leuk vindt, mits de inhoud niet tegen fatsoensregels indruist. Er zijn elke dag nieuwe onderwerpen in de rubriek Schrijfprikkel. En onder meer items van Restaurant de Liefde, de schrijflessen en sinds kort ook de (helaas tijdelijke) rinkels.

Ook zijn de vele prettige, vaak opbouwende reacties en kritieken van medeschrijvers een extra stimulans om door te gaan. Daardoor heb ik ook nooit het gevoel gehad dat ik een schrijfsel niet zou durven indienen vanwege eventuele negatieve kritieken.

Ik probeer mijn stukjes steeds zo correct mogelijk in te leveren. Als ik mijn werk teruglees, ontdek ik echter heel vaak weer onvolkomenheden en, sinds enige tijd, spellingsfouten. De reden van dat laatste komt omdat de spellingscontrole van mijn laptop niet meer werkt. Dus ben ik vaak drukker met wijzigen, schrappen en corrigeren dan met schrijven van het stuk zelf. Maar als ik het dan heb ingeleverd, geeft het telkens weer een heerlijke kick zodra mijn schepping op de site staat.

Het eerste artikeltje dat ik bij W.T. indiende, ging over mijn ervaringen tijdens het schrijven van mijn boek. Ik kreeg meteen een aantal leuke reacties en ik werd door meerdere medeschrijvers warm welkom geheten. Dit gaf mij een heel bemoedigend gevoel. 

Web Tales is thans mijn favoriete schrijfsite. Met recht een site om van te houden.

13-06-2018