Vergeetachtig

Het is, verdikkeme nog aan toe, elke nacht weer hetzelfde geduvel.
Als ik in bed stap, en dat is meestal na twaalven, bedenk ik dat ik weer de fout ben ingegaan. Ik was het ook afgelopen nacht weer vergeten en vele nachten daarvoor ook. En ik wil mezelf er zo graag mee in slaap sussen. Waarom ben ik altijd zo dom en vergeetachtig?
Het is één van tweeën: òf ik heb er in de woonkamer weer niet aan gedacht, òf ik heb er wel aan gedacht, maar is daarna datgene wat ik wilde onthouden, helemaal uit mijn geheugen verdwenen op het moment dat ik in bed lig.

Waarom neem ik niet even de moeite om het op te schrijven? Het is zo eenvoudig.
Ik hoef alleen maar het piepertje op mijn horloge in te stellen op 00:01 uur. Als het dan afgaat, ga ik inloggen, navigeren op de site, papiertje pakken en het nieuwe prikkelwoord dat door de schrijverssite WebTales op haar site plaatst om er iets over te schrijven .
Daarna kan ik in bed op mijn gemak iets leuks fantaseren om het de volgende dag uit te werken en te plaatsen. Ik ga dat vanaf vandaag doen.
Een paar dagen geleden zag ik het woord Caravan staan. Daar had ik een leuk verhaal over kunnen schrijven, maar eenmaal boven was ik het woord alweer vergeten. De volgende dag was ik boos op mijzelf door mijn stomme vergeetachtigheid. Dat verhaaltje ga ik nog wel eens schrijven.

Alleen … Er zijn natuurlijk wel de nodige problemen te verwachten. Ten eerste kan het zijn dat, als ik een leuk stukje of gedichtje heb gefantaseerd, al het moois de volgende dag weer vergeten is. Ten tweede kan ik tijdens het uitbroeden van iets leuks snel in slaap vallen (en die kans is natuurlijk best groot). Ten derde weet ik misschien niets fatsoenlijks te bedenken. Ten vierde kan het zijn dat ik niet weet wat het prikkelwoord betekent en tot slot kan hetgeen ’s nachts bijzonder leuk leek, de volgende dag bar tegenvalt.

Maar ik heb inmiddels de oplossing van het vergeetachtigheidsprobleem bedacht. Voortaan schrijf ik het betreffende woord meteen in mijn handpalm. Dan kan ik voor het licht uitgaat op mijn bed nog even nakijken waarover ik ga fantaseren.
Het zal natuurlijk niet zo zijn dat ik vanaf morgen elke dag een stukje ga plaatsen, maar wel vaker dan nu; dat geloof ik vast. Schrijven is immers een leuke hobby en ik hoop leuke inspiratie te krijgen voor aardige artikeltjes en ook hoop ik dat de lezers mijn schrijfsels een beetje leuk vinden. We zullen zien.
Het prikkelwoord ‘vergeetachtig’ heb ik gisteravond dus opgeschreven en kon ik dus niet. vergeten.

28-08-2018