Acupunctuur 

Het is voor mij totaal onbegrijpelijk dat er met acupunctuur veel lichamelijke pijnen en mentale problemen op vrij eenvoudige wijze kunnen worden verholpen. Door een aantal naaldjes pijnloos in je huid te stoppen, word je van je blessures afgeholpen, je rugpijn weggewerkt, je stress beëindigd, zwangerschapsproblemen en migraine verlicht of helemaal opgelost; evenals slapeloosheid, reuma, artrose, hooikoorts, astma en nog veel andere aandoeningen. Zelfs kunnen voormalige covidpatiënten met bijvoorbeeld long- en vermoeidheidsproblemen kennelijk van hun langdurige beproevingen worden verlost bij een goede acupuncturist. En dat is geen reclamestunt van mij, want ik heb het gelezen.


Vreemd allemaal? Nee, beste lezer. Het heeft iets met Chinese Yin- en Yang-filosofie te maken, geloof ik. Joost mag weten wat het betekent, maar dat is voor mij niet belangrijk. Het schijnt reeds veel eeuwen vóór Christus een geneesmethode te zijn.
Ik verzeker je dat het geen onzin is. Ik zelf heb meerdere malen persoonlijk veel baat gehad met acupunctuur.
Ik ben maar een leek en snap het niet goed, maar ik ben ervan overtuigd dat er in menig geval door acupunctuur de nodige verlossing en verbetering mogelijk is. Ikzelf ben namelijk het levende bewijs daarvan.

In de afgelopen jaren heb ik de nodige pijnlijke sport-, val- en andere letsels opgelopen, die dankzij acupunctuur weer mooi zijn opgelost. Ik zal je de details besparen, want dat is niet zo interessant, vind ik. Sommige blessures waren echter best heftig.
 

Relaxed wegdromen

De eerste keer dat ik me, jaren geleden, liet behandelen, was bij een regelmatig terugkerend krampgevoel in mijn been, waar ik al een paar jaar mee rondliep en wat steeds pijnlijker werd. Insmeren met gel, of massages hielpen niet. Uiteindelijk met de nodige twijfels naar een acupuncturist gegaan en na enkele behandelingen minderde het nare gevoel en uiteindelijk verdween het volledig en is nooit meer teruggekomen.

Elke keer weer, inmiddels al meerdere malen, was ik na enkele sessies helemaal van mijn (min of meer heftige) blessure of kwaal verlost.
En dat terwijl je het prikken met die naaldjes amper of helemaal niet voelt. En dan lig je ook nog eens heerlijk relaxed een poosje op een bank weg te dromen, onder het aanhoren van zacht achtergrondmuziek, terwijl de naaldjes hun werk doen.

Bij mijn volgend ongemak of blessure weet ik waar ik naar toe ga. Ik heb een uitstekend adresje. Ik zweer inmiddels bij acupunctuur.

 
02-07-2023

Wil je ook andere blogs, verhlen of gedichten lezen?
Klik op een van de rubrieken bovenin en kies uit de lijst.