Watertoren te koop

Wat heb ik achteraf een spijt dat ik me tijdens mijn actieve makelaarsleven nooit heb verdiept in de aan- en verkoop van bijzondere bouwwerken, zoals watertorens, molens, of kerkgebouwen. Ik had er toen totaal geen interesse in.
Maar wat ik nu op mijn gevorderde leeftijd als wijze senior aan ongekende mogelijkheden voor dergelijke uitzonderlijke objecten kan bedenken, grenst aan het onwaarschijnlijke.

Als mij toen ooit zo’n object voor de verkoop was aangeboden en ik toen de mogelijkheden had gezien die ik nu zie, had ik vast overwogen om het zelf te kopen

Alleen heb ik geen flauw idee wat voor prijskaartje je aan dergelijke buitenissige bouwsels kunt geven. Ik was indertijd maar een eenvoudige woningmakelaar met af en toe een bedrijfsobjectje, maar zeker niet van watertorens.
Vraag is natuurlijk ook, of ik toen in staat was geweest om de koopsom, uiteraard aangevuld met een lening, in staat was geweest de koopsom te betalen.

Want zie eens de vele interessante mogelijkheden voor een makelaarskantoor. Ik had op de begane grond een bijzonder kantoorinterieur kunnen bedenken met in het midden een ronde balie, aan de wand rondom enkele zitjes voor een bakje koffie en daartussen rekken met folders. Aan de buitenkant had ik dan om het hele gebouw opvallende foto-vitrines opgehangen. Op bovenverdiepingen kon bijvoorbeeld een eetcafé, of een museumpje over watertorens of molens gehuisvest worden, of kunstenaars een leuke gelegenheid bieden om er creatief bezig te zijn en hun schilderijen ten toon te stellen.
Een unieke gelegenheid voor klanten, toeristen, kunstliefhebbers of andere belangstellenden. 
Als het mij was overkomen, had ik nu bovendien mogelijk nog veel meer interessante verhalen en stukjes over mijn makelaarsverleden kunnen schrijven dan nu het geval is.
Helaas heb ik mogelijk een bijzondere kans gemist. Heel jammer eigenlijk

11-03-2023