De grootste pestkop 

Als vervolg op mijn artikel van vorige week over pestkoppen, gaat deze week de blog over één van de grootste pesters in Nederland: Rogier Meijerink, volgens mij een ziekelijke, negatieve Nihilist en een NiksNut. Daarom noem ik hem meneer NN.

Meneer NN stuurde onlangs, bijvoorbeeld, grimmige, dreigbrieven naar middenstanders, omdat ze een Zwarte Pietafbeelding in hun etalages hadden geplaatst. Lafaards zouden de beeltenis meteen weghalen, maar deze hardwerkende zelfstandigen hadden de moed om niet aan de druk toe te geven.

Dit in tegenstelling tot schijterige supermarkten en grootwinkelbedrijven, als HEMA en AH, waar Piet niet meer zichtbaar is.

NN is bedenker en/of aanjager van onder meer acties als Kick out Zwarte Piet, Geen vier mei voor mij, De grauwe eeuw, Sinterklaas moet een kogel door zijn hoofd, Kindercowboyfeestjes weg, en andere activistische projecten.   
Meneer NN was vroeger schijnbaar een sympathieke knaap, maar is in de loop de jaren geradicaliseerd tot een irritante dwarsligger.

Het begon tijdens zijn ICT-studie. Panden kraken werd zijn hobby. Hij werkte zich in de krakersbeweging op tot woordvoerder. Hierna werd NN steeds extremistischer. Inmiddels heeft hij een kompaan in gelijkwaardige, negatieve waanideeën: Michael van Zeijl. Maar waarom hebben deze dwarsliggers zoveel agressie?

Dat Zwarte Pieten racisme is, klopt niet. Op een aantal individuen na, is het Nederlandse volk nooit racistisch geweest. In het verleden zijn hier veel vluchtelingen, ontheemden en anderen uit vreemde landen opgevangen. Fransen, Belgen, Surinamers, Chinezen, Japanners, Molukkers. Ze hebben zich ooit met hun eigen cultuur probleemloos kunnen vestigen, maar respect gehouden voor onze cultuur.

Tegenwoordig brengen nieuwkomers niet alleen hun eigen cultuur mee, maar willen ook de onze vervangen. Dat geeft natuurlijk wrijving, maar nog altijd is de grote meerderheid niet tegen de binnenkomers die zich normaal gedragen. Dus waarom zou Zwarte Piet die hier al eeuwen rondloopt ineens racistisch zijn. Dat zwarte mensen het anders zien is vreemd, want geen enkel gekleurde medemens lijkt op deze carnavalsfiguur, toch?
Daarom: laten we dat gedoe toch eens vergeten.
 

De grauwe eeuw

Een ander speerpunt van NN: ‘De Gouden eeuw is slavernijverleden’, dus moeten veel standbeelden verdwijnen. Inderdaad; Nederlanders hebben ook aan slavernij en kunstroof meegedaan, net als vele andere landen, maar ook veel ontwikkeling gebracht.

In die tijd was overal rotzooi, slavernij, slachtpartijen, oorlogen en onderdrukking. Nog erger dan tegenwoordig. Nederland is echter voornamelijk welvarend geworden door andere initiatieven, samenwerking en handel, enz.
Daar profiteren nu ook veel nazaten van de toenmalige slaven van, net als Rogier Meijerink en zijn strijdbroeder, via subsidies.

Wat zou het mooi zijn als deze zwartdenkers, waaronder Nico Meijerink, hun onzinnige, negatieve energie omzetten in acties tegen hedendaagse misstanden, zoals: kinderarbeid, milieuproblemen, armoede, onderdrukking van vrouwen en zelfs ook nog slavernij in diverse landen.
Dat is heel wat nuttiger.

 
3-12-2018
Wil je ook andere blogs lezen? Klik HIER voor de titellijst.