De grootste pestkop

Als vervolg op mijn artikel van vorige week over pestkoppen, gaat deze week mijn blog over misschien wel één van de grootste pesters in Nederland: Rogier Meijerink, volgens mij een ziekelijke, Negatieve Nihilist en een NiksNut. Daarom noem ik hem meneer NN.

Meneer stuurde onlangs bijvoorbeeld grimmige, dreigbrieven naar middenstanders, omdat ze een Zwarte Pietafbeelding in hun etalages hebben geplaatst. Lafaards zouden de beeltenis meteen weghalen, maar deze hardwerkende zelfstandigen hadden de moed om niet aan de druk toe te geven. Dit in tegenstelling tot schijterige supermarkten en grootwinkelbedrijven, waar Piet niet meer zichtbaar is.

NN is bedenker en/of aanjager van acties als Kick out Zwarte Piet, Geen vier mei voor mij, De grauwe eeuw, Kogel door het hoofd van Sinterklaas, Kindercowboyfeestjes weg, en andere activistische projecten.


Meneer NN was vroeger schijnbaar een sympathieke knaap, maar is in de loop de jaren geradicaliseerd tot een irritante dwarsliggers.
Het begon tijdens zijn ICT-studie. Panden kraken werd zijn hobby. Hij werkte zich in de krakerbeweging op tot woordvoerder. Hierna werd NN steeds extremistischer. Inmiddels heeft hij een kompaan in gelijkwaardige, negatieve waanideeën: Michael van Zeijl.
Maar waarom hebben zij zoveel agressie?

Dat Zwarte Piet rascisme is klopt niet. Op wat individuen na, is het Nederlandse volk nooit racistisch geweest. In het verleden zijn hier veel vluchtelingen, ontheemden en anderen uit vreemde landen opgevangen. Fransen, Belgen, Surinamers, Chinezen, Japanners, Molukkers. Ze hebben zich ooit met hun cultuur probleemloos kunnen vestigen, met respect voor onze cultuur.

Tegenwoordig brengen nieuwkomers niet alleen hun eigen cultuur mee, maar willen ook de onze vervangen. Dat geeft natuurlijk wrijving, maar nog altijd is de grote meerderheid niet tegen binnenkomers die zich normaal gedragen. Dus waarom zou Zwarte Piet die hier al eeuwen rondloopt ineens racistisch zijn.
Dat zwarte mensen het anders zien is vreemd, want geen enkel gekleurde medemens lijkt op deze carnavalsfiguur, toch?
Daarom: laten we dat gedoe toch eens vergeten.

De grauwe eeuw

Een ander speerpunt van NN: 'De Gouden eeuw is slavernijverleden', dus moeten veel standbeelden verdwijnen. Inderdaad, Nederlanders hebben ook aan slavernij en kunstroof meegedaan, net als vele andere landen, maar ook onwikkeling gebracht.
In die tijd was overal rotzooi, slavernij, slachtpartijen, oorlogen en onderdrukkingen. Nog erger dan tegenwoordig.  Nederland is echter voornamelijk welvarend geworden door andere initiatieven, samenwerking, ontdekkingen, handel, industrie, enz.
Daar profiteren nu ook veel nazaten van de toenmalige slaven van, net als Rogier Meijerink en zijn strijdbroeder, via subsidies.

Wat zou het mooi zijn als deze zwartdenkers hun onzinnige, negatieve energie omzetten in acties tegen hedendaagse misstanden, zoals: kinderarbeid, milieuproblemen, armoede, besnijdenis, vrouwenonderdrukking en (zelfs nu nog) slavernij. Dat zou heel wat nuttiger zijn.

 Wil je ook eerder verschenen blogs lezen?

Klik op    en maak je keuze.