Het kleine manneke (deel 3/slot)

Behalve dat zijn woning verkocht moest worden, wilde kleine Johnny dus ook een ruime flat aankopen. Heel mooi natuurlijk, maar een grote slaapkamer plus aparte kinderkamer waren wel aparte eisen voor een persoon zonder benen.


‘Een kinderkamer? Heb je dan een kind, Johnny?’ vroeg ik verbaasd.
‘Komt er aan, meneer Brink. Had u niet gedacht, hè? Ja ja, mijn zaakje werkt gelukkig nog perfect. En mijn armen zijn ook nog prima in orde, zodat ik bij het minnespel nog wat extra gevoelige ondersteuning kan geven, hahaha,’ schaterde Johnny het uit.

Ik grinnikte voorzichtig mee. ‘Geweldig, hoor. Maar daar heb je toch een vrouw voor nodig?’
Dit laatste bleek een stomme opmerking  te zijn.

‘Wat denkt u? Die heb ik, beste mijnheer Brink. Had u natuurlijk ook niet gedacht, hè, van zo’n half mannetje. En wat voor een vrouw. Liever en knapper is gewoon niet denkbaar.’
‘Fantastisch, wat fijn voor je, Johnny.’
‘Inderdaad. Mooi is ze, mijnheer Brink. Alleen mijn schoonouders waren er niet zo happy mee. Wat moet je nou met een invalide, halve tuinkabouter, zeiden ze, hahaha. Ja echt, mijnheer, dat zeiden ze. Ik kan het me ook wel voorstellen, natuurlijk. Maar we kenden elkaar al vóór het ongeluk. Al van school. We waren toen al hartstikke verliefd op elkaar, maar door omstandigheden is het toen nooit wat tussen ons geworden. Tot ik door het ongeluk in het ziekenhuis terecht kwam. Daar bleek ze verpleegster te zijn. Ingrid heet ze. Ze was zo lief voor me. Ook toen ik uit het ziekenhuis was ontslagen, bleef ze me hier in huis verzorgen.
En zo is het gekomen, mijnheer Brink. Romantisch verhaal, vindt u ook niet? Haha.’
‘Zeker, heel mooi, hoor.’
‘Begrijpt u nu waarom ik zo gelukkig ben dat ik mijn benen kwijt ben geraakt? Anders had ik nooit mijn grote liefde van weleer ontmoet. Ik was dan ook nooit met haar getrouwd en ik zou nu geen kindje van haar krijgen.’
‘Ik ben gewoon ontroerd om het geluk dat je achteraf door het ongeluk hebt gevonden, Johnny.’
‘Zo is het maar net.’

Het was prettig zaken doen met deze vrolijke opdrachtgever. Door het vertrouwen dat we over en weer in elkaar hadden, werden de aan- en verkooptransactie naar volle tevredenheid uitgevoerd.
Een extra voordeel van dit contact was bovendien dat ik, beter gezegd: dat ons kantoor een uitstekende ICT-specialist op afroep had gevonden, waar we met onze computerproblemen altijd gemakkelijk terecht konden.


17-06-2019

 Wil je meer story's lezen? Klik dan HIER voor de volledige titellijst