Een dom figuur

Waarschijnlijk ben ik een erg dom figuur. Ik zeg het zelf maar even, voordat iedereen die mij kent volmondig JA gaat roepen. Zelfkennis is immers een mooie eigenschap.

De reden dat ik me oliedom voel, is het feit dat ik niets meer begrijp van wat er tegenwoordig allemaal gebeurt, zoals bijvoorbeeld de huidige omgangsvormen op Internet met het vele gezeur, getier, gevloek en gedreig. Maar daar zal ik later misschien nog eens een blogje aan wijden.

Erger nog is dat ik vooral niks begrijp van bepaalde opvattingen en meningen van veel Bekende Nederlanders en hooggeleerde mensen over het coronavirus. Die gaan mij ver boven mijn pet.

Neem nou bijvoorbeeld die nieuwe apps om corona op te sporen. Iedereen mocht onlangs over een aantal apps oordelen en iedereen had natuurlijk bezwaren, bedenkingen, twijfels en kritiek. Zo is men bang voor misbruik door de overheid, of voor foutmeldingen. Ook betwijfelt men het nut er van, vindt men dat er meer onderzoek moet komen en waren er nog veel andere flauwekulredenen. Vooral de privacywaakhond had de nodige twijfels en bezwaren. Gevolg: geen enkele app werd goedgekeurd.
Nu gaat de minister vier weken uittrekken voor een nieuwe app, en dat terwijl er in Zuid-Vietnam al lang een goed programma naar volle tevredenheid schijnt te werken.
Verdorie nog aan toe, het gaat hier om mensenlevens. Er moet direct gehandeld worden. Privacy is toch even totaal ondergeschikt? Trouwens, wat is privacy nog waard in het Google-tijdperk? Al onze gegevens liggen al lang en breed te grabbel op Internet.
Er moeten dus eerst nog diverse mensen onnodig overlijden. Ik snap er niks van. Mijn hersens zijn daar kennelijk te beperkt voor.

Ook die mondkapjesellende. Een half miljoen exemplaren werden teruggestuurd, omdat ze niet aan de hoogste veiligheidseisen voldeden. Gevolg: verzorgsters van verzorgingshuizen moesten zonder mondkapjes patiënten helpen, waardoor veel ouderen (waarschijnlijk) onnodig zijn overleden. Beter iets dan niets, zou ik zeggen.
 

Toch een beetje slim

En die Limburgse dokter? In zijn praktijk vielen relatief veel besmettingen en doden ten gevolge van de corona. Had hij zelf een serum bedacht van een mengsel uit verschillende medicijnen. En warempel, diverse mensen wist hij daarmee te genezen. Van hoger hand kreeg hij echter het bevel om er onmiddellijk mee te stoppen, omdat het nieuwe medicijn niet officieel erkend en geregistreerd was. Dus mag het niet meer gebruikt worden. Gevolg weer meer patiënten en doden. Laat ze dus maar sterven. Regeltjes zijn belangrijker en die moeten nageleefd worden. Hoe ambtelijk en formeel kun je zijn met de regeltjeszucht.
Ook andere medicijnen moeten maanden, misschien wel jaren eerst getest worden voor het gebruikt mag worden. Intussen vallen daardoor weer tig doden. Maar dat is niet erg. Gewoon eerst de formele weg bewandelen. Nood breekt hier dus geen wet.
Ik zou zeggen: meteen uitproberen op patiënten. Maar ja, ik ben maar een dom figuur, dus ik moet mijn mond houden. Maar gelukkig kan ik, ondanks dat ik niet zo erg slim ben, toch mijn mening opschrijven.

Je merkt wel, beste lezer, dat ik er behoorlijk gefrustreerd en narrig over ben. En dat is slecht voor mijn hart, geloof ik. Maar goed, ik heb dat hart nu even kunnen luchten.
En dat vind ik toch wel een beetje slim van mijzelf, want nu kan ik weer verder zonder stress en hoop ik dat we  spoedig uit de ellende raken.
 

27-04-2020