Inspitatie 

Mijn hersencellen zijn door de tropische temperaturen van de laatste dagen kennelijk wat week geworden, want het ontbreekt mij deze week volledig aan een interessant of leuk stukje. Door de transpiratie kreeg ik geen inspiratie.

Vandaag dus geen maandagblog? Neen, dat kan natuurlijk niet. Daarom volgt hieronder een korte explicatie over mijn inspiratieprobleem.
Ik ben het uiteraard helemaal met jou eens, als je beweert dat er talloze onderwerpen te bedenken zijn. Neem de krant van vandaag bijvoorbeeld. Er staan veel artikelen in waar ik best het nodige over kan schrijven en mijn fantasie op kan loslaten. Maar ik wil het in deze rubriek graag een beetje leuk en luchtig houden. En dat is juist het probleem.

Als ik de heftige krantenkoppen van vandaag (dinsdag 24-7-2018) lees, word ik daar niet vrolijk van. Neem bijvoorbeeld artikelen als:
- Blauwalg, gevaar voor zwemmers;
- Terreurplan op politiebureau door Marokkaans duo;
- Malek F. wilde uit naam van Allah ook steekpartij in Haagse kerk;
- ZZP-er is een zelfstandig beroep;
- Koen van Keulen dood gevonden in greppel;
- Code oranje wegens extreme droogte;
- en nog veel meer ellende.

Zulke onderwerpen zijn aan mij niet besteed; Ik vind ze niet leuk om er mee aan de slag te gaan.
Slechts twee artikelen in de krant van vandaag waren naar mijn mening interessant genoeg, namelijk: Neem condooms mee naar Frankrijk en ... (?)

Voetballer Özil wil niet meer in het Duitse elftal spelen wegens discriminatie.


Kijk, met zulke onderwerpen kan ik wel wat.
Maar nu even niet, want zoals ik al zei: mijn hersencellen functioneren deze week niet zoals het zou moeten. Misschien dat ik volgende week of een andere keer nog eens mijn wijze mening hierover laat schijnen.


Vandaar dat ik het hierbij laat. Sorry, beste lezer, als ik je teleurstel, maar om columns of artikeltjes, zoals mijn blogs, te gaan lezen, daar is het eigenlijk ook veel te warm.

30-07-2018

Wil je meer blogs lezen? Klik HIER voor de titellijst.