Pinguins

Geleerde mensen beweren dat de homo sapiens, ofwel de mens, afstamt van de aap. Ik heb daar de nodige twijfels over, want volgens mij zijn er ook mensen die nazaten zijn van de pinguïns. Althans bepaalde groepen mensen, omdat die er uitzien en zich gedragen als deze diersoort.

Denk maar eens aan de nonnengemeenschap, vooral in het verleden.
Al eeuwen leven ze in groepsverband, schuifelen met z’n allen rond en hebben met de lange, zwarte rokken en het zwart kapje met witte rand op hun hoofd veel gelijkenis met hun voorouders.
En nog altijd lopen er hier en daar wat nakomelingen rond met het uiterlijk van een pinguïn. Maar het is, geloof ik, wel een uitstervend ras.

 

Satire

En wat te denken van al die strenggelovigen in bepaalde religieuze gemeentes. Zowel het mannelijke deel als de vrouwen en kinderen, allemaal keurig in het zwart, zelfs met zwarte hoed en allen schreiden ze op zondag naast en achter elkaar voort richting de kerk, als een pinguïncolonie.

Dan heb je ook nog oriëntaalse aftakkingen van pinguïns. Bijvoorbeeld de orthodoxe Joden ook geheel in het zwart gekleed met een raar potje op hun hoofd. Dat is eigenlijk een afwijking, want pinguïns dragen niks op hun kop.
Dichterbij het pinguïnras zijn, sinds Mohamed geboren werd, de moslimvrouwen. Van top tot teen in het zwart met een gleufje in hun nikab om naar de buitenwereld te kunnen kijken. Wat dat betreft hebben de originele pinguïns een voordeel. Die hebben geen gezichtsbedekking nodig en kunnen vrij rondkijken.

Oh jee, als ik dit stukje teruglees, vrees ik dat ik grensoverschrijdend bezig ben. Misschien heb ik bepaalde bevolkingsgroepen beledigd. Moet ik nu, voor ik beschimpt en bedreigd ga worden, mijn excuses aan de boze, beledigde pinguïnafstammelingen maken? Neen, dat doe ik niet. Dit schrijfseltje is uit een beetje baldadigheid ontstaan. Het is gewoon satire, beste lezer. En dat moet toch kunnen?
Maar als je een nakomeling van de pinguïn bent, treur niet. Er is één groot voordeel boven de aap-afstammelingen: apen zijn vaak agressief, maken ruzie en voeren soms stammenoorlogen, net zoals de opvolgende mensensoort. Pinguïns zijn veel vredelievender en hun afgeleide spruiten hebben dan ook veel zachtaardigere karakters.

04-04-2023