Bonje op de tennisbaan  

Iedereen die regelmatig mijn artikeltjes leest, weet dat ik een tennisliefhebber ben.
Een nette, beschaafde sport, zou je zo denken. Er valt ook best veel te lachen, zowel tijdens het tennis als na afloop. Zoals met moppen van Piet, waarvan er eentje onderaan vermeld is.
Maar helaas worden er ook op de tennisbanen regelmatig, net zoals in de boze buitenwereld, de nodige vetesuitgevochten. Lees maar het volgend akkefietje:

‘Uit!’ roept John.
‘Nee man, Hij was op de lijn.'
‘DIE - BAL - WAS - UIT!’
‘Nietes. Ik wil een let.’
‘Geen sprake van. Ik zie het toch zelf. Ik durf er honderd euro op te zetten dat de bal uit was.’
‘Het is bij jou altijd hetzelfde liedje, bedrieger.’


Daar gaan we weer, dacht ik, toen ik de herrie op de naastgelegen baan hoorde.
De partner van John sprak zachtjes tegen zijn maat: ‘Zou ik niet doen, John, want dan ben jij je geld kwijt. Die bal viel echt op de lijn.’
Net toen de tegenstander van John furieus onderweg was naar het net om … Ja, waarom eigenlijk? Om zijn opponent uit te foeteren?
Dus, net toen hij onderweg was, riep John met veel tegenzin: ‘Oké, jij je zin. Je mag een let. Nou tevreden?’
Waarom toch steeds dat gekissebis over futiliteitjes, want waar gaat het helemaal om? Volwassen kerels, wat zeg ik, zeventigjarigen die voor hun plezier komen tennissen en dan ruzie gaan maken over in of uit, of op elkaar gaan mopperen als een bal wordt gemist. En dat terwijl ze juist plezier moeten hebben in hun hobby en daarbij horen te genieten.

Ruzie of vechten is nooit een goede optie.
Dankzij een van mijn tennismaten heb ik geleerd veel meer te genieten met waar ik mee bezig ben. Je niet ergeren als je een bal mist; volgende keer beter. Niet kniesoren als je verliest, maar juist blij zijn dat je tegenstander gelukkig is met de winst.
Waar je ook bent en wat je ook doet, werken, klussen, koken, tuinieren, tennissen, of een andere hobby, geniet ervan en wees blij dat je het allemaal kunt doen.


Maar ja, helaas moet ik vrezen dat dit schrijfsel geen enkele invloed zal hebben, zelfs niet op de tennisbanen.
Want sinds de schepping van het paradijs is er hommeles op deze aardkloot. En dat zal voorlopig wel zo blijven


20-08-2018
 
 

Wil je meer blogs lezen? Klik HIER voor de titellijst.