Doelvrouwen

De doelen van vrouwen en mannen zijn heel vaak verschillend. De vrouw wil bemind worden en de man willen beminnen. Vrouwen willen veelal meer praten en mannen meer doen. Ook wil de vrouw meer dienen, terwijl mannen willen heersen.
Kijk maar eens naar die vele dictators in de wereld. Het waren en zijn altijd mannen die de wereld en de onderdanen in hun macht willen hebben en willen houden en de bevolking onderdrukken, ongeacht de gevolgen. Ik noem een paar bekende dictators: Mao, Napoleon, Hitler, Erdogan, Maduro en nog vele anderen, evenals diverse staatshoofden in Afrika en Azië.

Ik ken geen enkele vrouw als zodanig. Oké, er zijn vrouwen die als halve dictators hun land leiden, zoals indertijd Theresa May, Merkel en Thatcher bijvoorbeeld, maar dit zijn democratisch gekozen leiders van hun land en ze houden zich aan de democratische regels.
Maar buiten de verschillende doelen en mentale verschillen zijn er ook veel fysieke verschillen tussen de gemiddelde vrouw en man: kleiner en groter; bevallen van kinderen en spelen met kinderen; de lichaamsbouw, baardgroei, enzovoort. Vrouwen zijn meestal taaier dan mannen, maar ook gemiddeld minder krachtig en minder snel dan mannen.

Echter: Twee dingen zijn zowel voor de vrouw als de man volledig gelijk.
Ten eerste: het is de taak van zowel doelvrouwen als doelmannen, ofwel keepers om zoveel mogelijk ballen tegen te houden.
Ten tweede: de doelen zijn voor beide soorten precies gelijk.
En dat laatste vind ik eigenlijk niet eerlijk. Mannen zijn groter, dus moeten de doelen voor mannen tenminste één meter breder worden, vind ik. Dan komen er ook meer doelpunten. Is veel leuker voor de toeschouwers, toch?

12-01-2019