Tattoo's

Mijn vrouw kijkt graag naar TV-programma’s waar ik zelf vaak totaal geen behoefte aan heb. Maar dat vind ik niet erg, want dan kan ik lekker een verhaaltje of een blog schrijven die ik dan later op mijn site plaats, om het schrijfseltje daarna naar mijn vaste lezers van mijn lezerslijst te sturen.
Maar je neemt natuurlijk tijdens het fantaseren, schrijven, verbeteren en schrappen toch onwillekeurig het een en ander van zo’n uitzending mee. Neem nu bijvoorbeeld die serie met mensen die zonder elkaar te kennen met elkaar gaan trouwen. Belachelijk gewoon, vind ik. Maar ja, er schijnen toch heel veel kijkers te zijn die daarin zijn geïnteresseerd.

In een van die uitzendingen die ik onlangs zag, liep ook aanstaande bruid rond die zwaar getattooëerd was. Zware, dikke vegen over haar armen, hals, boezem, rug en waarschijnlijk nog andere lichaamsdelen. Wat het moet voorstellen, Joost mag het weten. Voor haar zal elke tattoo misschien een betekenis hebben, maar voor een buitenstaander zegt het niets.
 
Ik vraag mezelf vaak af waarom mensen zich zo willen opsieren. Is het omdat je niet tevreden bent met je lichaam? Wil je soms indruk maken op anderen en bijzonder opvallen? Heb je zonder tattoo's weinig zelfvertrouwen? Is het na-aperij of aanstellerij? Wil je angst aanjagen, of provoceren? Is het een soort hobby? Ik begrijp het niet.
Vaak zie je op TV criminelen, voetballers, of andere bijzondere mensen die zich met inkt vol laten spuiten. Ze moeten het zelf weten, hoor, maar ik houd er niet van en vind wat abnormaal.

Ook van die bewuste dame in het programma vind ik het absurd. Het is best een struise dame, heeft een aardig gezicht en goed figuur. Waarom dan je lichaam zo ontsieren? Ik vind zo’n aanstellerig type maar niks.
Ik ben gelukkig heel gelukkig getrouwd; maar als dat niet zo was en deze dame zou de laatste vrouw op deze aardbol zijn die van mij wil houden, dan …? Nou, dan zou ik snel mijn rug naar dit beschilderde figuur toekeren en hard weglopen. Dan maar geen geschilderde partner aan mijn zijde.
Sorry beste lezer als jij ook tattoo's hebt. Je bent mogelijk best een aardige kerel, of vrouw en ik heb dan ook gewoon respect voor je, maar zo denk ik er over. Van mij hoeft het niet.

29-01-2020