Mijn slaapmiddel

Zo meteen kruip ik weer heerlijk in bed en zal ik zeer waarschijnlijk spoedig in slaap vallen. Ik weet bijna zeker dat ik weer een fijne nacht zal doormaken. Ik heb namelijk speciale trucjes om in korte tijd weg te vallen met mijn gedachten, mijn ogen voor lange tijd dicht te laten houden en in dromenland te beladen. Namelijk door in gedachten muziek te maken of verhaaltjes of gedichten bedenken.
Zo pingel ik regelmatig wat liedjes op een elektronische piano en onder de dekens ga ik in gedachten de muzieknummers proberen na te spelen; dus een soort luchtpiano, een beetje zoals sommigen luchtgitaar spelen. Soms word ik de volgende ochtend wakker met het laatste melodietje weer in mijn hoofd. Heel leuk is dat.

Of ik ga een verhaaltje of gedicht bedenken over een speciaal onderwerp, tenminste, als ik er wat over kan bedenken. Zo niet, dan ga ik weer muziek maken.

Ik kan iedereen aanbevelen om in bed aan zijn of haar hobby's te denken. Tennis je? Ga een partijtje luchttennissen tegen een virtuele tegenstander. Hou je van schaken? Probeer een partij schaak te beginnen met E2-E4, E7-E5, enzovoort of met D2-D3. Soms kan ik mij niet meer herinneren waar ik even daarvoor in gedachten mee bezig was. Geleidelijk aan vervagen dan mijn gedachten.

Ik heb dus geen medicijn nodig om ongemerkt in slaap te kunnen komen. Het is echt een heel gezond slaapmiddel.

07-11-2020