Schrijven is leerzaam

Schrijven is een bijzonder leuke en interessante bezigheid, vind ik. Daar zullen vele (hobby-)schrijvers het, denk ik, helemaal mee eens zijn. Maar waarom is het zo’n aantrekkelijk bezigheid?
Door te schrijven, kun je van alles op papier zetten wat je kwijt wil, zoals gebeurtenissen, meningen en herinneringen vastleggen; Je kunt je fantasie gebruiken, je hart luchten, verhalen vertellen, gedichtjes maken.
Gedurende enkele jaren heb ik met veel plezier honderden blogs, verhalen, gedichten en artikeltjes geschreven en op mijn persoonlijke site geplaatst. En in de loop van de tijd heb ik een flinke lijst met geïnteresseerde lezers opgebouwd onder mijn vrienden, kennissen, bekende en onbekende personen. Zodra ik weer een schrijfseltje heb gecreëerd stuur ik een mailtje, waarmee ze het nieuwste artikeltje kunnen openen.
Tot voor kort gebeurde dat elke maandag. Leuke reacties waren het gevolg. Vanaf januari heb ik de schrijfactiviteiten wat verminderd tot één keer per maand. Er gaat immers toch wel wat tijd in zitten en ik heb ook nog andere hobby’s.
 
Door je fantasie te gebruiken kun je simpele verhaaltjes spannend, humoristisch, smeuïg of droevig maken. Zo heb ik in 2019 elke week een gebeurtenis uit mijn werkzaam leven als onroerendgoed makelaar opgeschreven. Met wat overdrijving, de nodige versieringen en opsmuk (en wat opschepperij, zoals ik nu) probeer ik ze tot spannende, humoristische, droevige, of kritische schrijfstukjes te maken.
 
Het geeft mij altijd veel voldoening als ik een schrijfsel klaar heb en op de site kan plaatsen. Ook is het een prettige tijdsbesteding en het scherpt je geest. Schrijven is goed voor je algemene ontwikkeling, omdat er vaak gezocht moet worden naar betekenissen en achtergronden van een onderwerp; je moet je verdiepen in taalkwesties, zoals spelling, grammatica en interpunctie; je wilt vaak leuke synoniemen zoeken voor bepaalde woorden, enzovoort, enzovoort.

Al met al is schrijven niet alleen leuk, maar dus ook zeer leerzaam.

 

20-02-08