Vluchtelingenproblematiek

Wat denk je, beste lezer, zal het ooit nog goed komen met het vluchtelingenprobleem? Ik vrees met grote vreze. Maar misschien heb ik de oplossing.
Het is zorgelijk als je de berichten leest hoeveel mensen er dagelijks vanuit Afrika naar Europa komen. Nu al is het in ons land ondoenlijk om voldoende slaapplekken te regelen, laat staan hoe het over tien jaar zal zijn. En er zal steeds meer weerstand en agressie tegen vluchtelingen ontstaan als het beleid in Europa en in Nederland niet verandert.
Voor mensen die in een dictatoriaal land gevaar lopen op vervolging (of erger) wegens geloof of activiteiten tegen het regime moet altijd plaats zijn, maar dat geldt niet voor de vele gelukzoekers.
 

Luchtfietserij?

Er is naar mijn mening een oplossing.
Er zou voor deze illegale migranten een plek in Europa moeten worden gecreëerd, waar ze met financiële en materiële ondersteuning van de EU een eigen samenleving kunnen opbouwen.
De EU kan bijvoorbeeld tegen een flinke vergoeding één of meer van de vele onbewoonde Griekse eilanden, of een gebied elders in Europa, bestemmen om daar de vluchtelingen te huisvesten. Die kunnen daar een eigen community stichten. Goed voor het betreffende land, goed voor Europa en zeker goed voor de vluchtelingen zelf.
In eerste instantie kunnen ze gehuisvest worden in tenten, maar geleidelijk aan ook in nog te bouwen huizen. Er moeten wel voorzieningen komen, zoals voeding, zorg, bestuur, landbouw en dergelijke.


Dat alles zal absoluut beter zijn dan de huidige schrijnende leefomstandigheden, zoals op Lampedusa (of op kleinere schaal in Ter Apel).
Het zal wel flink wat gaan kosten, maar wellicht minder dan wat er nu aan het vluchtelingenprobleem wordt uitgegeven, als je alleen al bedenkt dat in Nederland elk jaar miljarden besteed moeten worden.

Als je ook wat ziet in dit plan, deel dan dit artikeltje. Misschien krijgt mijn idee dan meer bekendheid en gaat de boven ons gestelde elite er wat mee doen.

Maar de vraag is: durft de EU dit aan? Of is mijn idee toch luchtfietserij?

 

27-03-2023